Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

evome
Nov uporabnik

laguna l2000 vprašanja

Napisal/-a evome To avg 17, 2010 5:58 pm

Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in imam kar cel kup problemov. Najprej se opravičujem administratorjem, če sem odpiral brezveze temo oziroma je nisem odprl na primernem mestu, vendar je toliko teh tem, da z iskalnikom nikakor ne najdem primerne.

Problemi:
Pred pol leta sem razbil levo stran lagune L2000. Ker je na avtomobilu še kar nekaj stvarti za popraviti pred tehničnim pregledom me zanima:
- odprl se mi je bočni voznikov airbag v sedežu in sprožil zategovalec. Kako lahko to rešim najceneje in najhitreje. Opazil sem, da sta tako zategovalec in seveda airbag vgrajena v sedež. Ali je zamenjava z drugim sedežom lagune iste generacije dovolj?!
- mesec po tem ko sem avto spet spravil v vozno stanje sta se mi začeli med vožmjo prižigati lučki servis in abs (hkrati). opazil sem, da se prižgejo ko se peljem 30+ km/h. Ali je to posledica nesreče (bočni trk ob drevo) ali je to zaradi dotrajanih zavor.
- pa še nekaj lepotnih popravkov.. Kje zavraga lahko dobim pragove za laguno L2000, dosedajšnji pragovi so homologirani in me zanima če so lahko katerikoli pragovi s certifikatom izpravnosti ali homolohacija velja samo za dotične pragove?
- In še kje lahko dobim alu platišča kot so na spodnjem linku? problem je, ker bi rabil samo eno platišče, eventuelno dve, še za rezervo.
Slika

..najlepša hvala za odgovore!

Lp!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To avg 17, 2010 6:05 pm

Pozdravljen!
Glede airbag.a in zategovalnika pasov ... definitivno je potrebno to dvoje zamenjat, poleg pa obverno še senzorje, ki zaznajo trk in sporžijo airbag - najbolje, da to naredi provi, ker če ni stokovno narejeno se lahko zgodi, da se ob morebitnem naslednjem trku varnostni mehanizmi ne aktivirajo.
Lučki za ABS in servis, lahko svetita zaradi trka, ker se je ob trku lahko kak senzor razmajal ali kaj podobnega (nisem storkovnjak) čeprav dvomim, da je nesreča vzrok, saj kot si napisal se je to začelo pojavljati mesec po tem ko je bil avto ''popravljen''.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To avg 17, 2010 6:26 pm

pri lagunah od letnika 2001 naprej je nagajal senzor abs-a, ki je pri kolesu. tam si samo odklopu in novega priklopu.
drugace pa to je najboljse na tester in ti tocno pokaze kje je napaka ;)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To avg 17, 2010 6:32 pm

avto na tester, najbolj verjetno je, da je abs senzor hin. kar se tiče pa airbagov pa najboljše,da poštimaš tako kot je treba, saj gre za tvojo varnost. Vsekakor nov sedež in senzorje ter priklopit računalnik na tester, da se napake zbrišejo.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

evome
Nov uporabnik

Napisal/-a evome To avg 17, 2010 8:19 pm

..hvala za odgovore!

Če pa sem še malo bolj specifičen:
- torej zamenjam sedež ki ima airbag in zategovalec. Kako je pa s senzorji?! kje se sploh nahajajo? opazil sem, da je na sponki za varnostni pas ki je ob sedežu speljan še en kabel.Ali je to senzor za zategovalec? ali je potrebno menjati tudi ''sponko''?!!

- senzor za ABS: avto bom zapeljal na pregled z računalnikom, to je že obkljukano. zanima me, če je v primeru da je kriv senzor možno le tega preprosto zamenjati z drugim rabljenim, ali obstajajo kakšne večje komplikacije?

- me pa tudi zanima, če kdo kaj ve kako je s pragovi in feltnami..

Hvala, lp!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To avg 17, 2010 9:21 pm

Zaradi trka, oz. sproženja vreč moraš zamenjati tudi računalnik. :cry:

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To avg 17, 2010 10:00 pm

Nasty je napisal/-a:Zaradi trka, oz. sproženja vreč moraš zamenjati tudi računalnik. :cry:

Tu ne gre s kakšnim resetom računalnika s pomočjo kakšne avtoelektronike ipd.?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To avg 17, 2010 10:40 pm

evome je napisal/-a:- senzor za ABS: avto bom zapeljal na pregled z računalnikom, to je že obkljukano. zanima me, če je v primeru da je kriv senzor možno le tega preprosto zamenjati z drugim rabljenim, ali obstajajo kakšne večje komplikacije?

senzor potegnes ven (izpulis) in odklopis konektor. vstavis novega in priklopis nazaj konektor.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=20
na 4. sliki vidis kako zgleda priblizno

http://www.avtodeli.com/index.aspx?sour ... 5&id=30314 to je nov, jaz sem za rabljenega dal okoli 15 eurou ;)

evome
Nov uporabnik

Napisal/-a evome Sr avg 18, 2010 2:04 pm

@furby: Hvala! Pa je vseeno katerega ali se loči recimo na levi/desni ali sprednji/zadnji?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr avg 18, 2010 2:26 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:Zaradi trka, oz. sproženja vreč moraš zamenjati tudi računalnik. :cry:

Tu ne gre s kakšnim resetom računalnika s pomočjo kakšne avtoelektronike ipd.?

Lp

Ne.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr avg 18, 2010 5:36 pm

evome je napisal/-a:@furby: Hvala! Pa je vseeno katerega ali se loči recimo na levi/desni ali sprednji/zadnji?

je treba pogledat na racunalniku kateri je fuc (ce je to krivo), pol pa je najboljse da od ene sesute poberes tocno tega.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov