Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Nakup rabljenih alu platišč- katere matice

Napisal/-a xalfist Pe jan 21, 2011 9:52 pm

Imam name kupiti rabljene alu felne pa me zanima katere so dobra izbira. Sem slišal, da nekatere so nekatere felne "mehke" pa me zanima katere firme so to?

sam sem si nagledo tri modele
prvi Mille Miglia- meni nepoznana firma, kako mnenje če so vredu kvalitete, če kdo kaj ve?
Slika
Slika

Druge so enzo, kako mnenje glede kvalitete?
Slika
Slika

Tretje pa gledam rial.
Slika
Zadnjič spremenil xalfist, dne Sr mar 16, 2011 7:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Nakup rabljenih alu platišč- katero firmo

Napisal/-a Dawid1 Pe jan 21, 2011 10:00 pm

Pri teh 14, 15 col felgah je pač vseeno kaj kupiš, večji problem je od koga kupiš in kaj kupiš. Felga lahko na pogled zgleda kto nova, ko pa jo daš centrirat ali pa kar na avto pa dejansko vidiš kaj si kupil.

Tako da kupi kaj se ti dopade in dobro preglej če kupuješ rabljeno zadevo.

lp D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe jan 21, 2011 10:11 pm

Aha pol pri teh ni panike. Ja kupujem pa ravno 14 ali 15. Sam 14tke mam že gume od lani doma, pa še 15tke ni vpisanih v kartonček.
Ker vem za alessio platišča so jamrali da so mehka in se rada zvijejo zato tut sprašujem.
prve in druge prodaje en ki ima vulkanizerstvo in jih tudi zmontira tak da pomoje zvite niso cena je 150€
tretje pa je cena brez gum 110€ in še matice za alu felne mi da polek.

No pa še to me zanima
Ker sem pri prejšnem avtu imel vijake sem za alu imel pač daljše in z drugačnim konusom. Sedaj pa imam avto, ki ima platišča priterjena z maticami, se pravi v pesti pa so priterjeni vijaki. In sem malo premeril zadeve in, ko so na avtu jeklene felne je razlika med celotnim vijakom in, ko je felne gor 5mm. Če pa dam alu felno gor pa je razlika 9mm se pravi matica prime 4mm manj pri alu. Zaj pa me zanima če je to še dopustno ali je bolje, kot sem zasledil v tej temi kupiti druge matice, da več pokrijejo ?

Pa nekje sem zasledil pri enem, ki prodaja rial felne, da ima polek matice M12x1,5. Pa me zanima če pozna kdo kako spletno stran kjer lahko preveriš katere matice potrebuješ za določen avto.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So jan 22, 2011 8:39 am

MilleMiglia imam sam ze cca 3 leta in loh recm da nism meu nobenih problemov le teh,pa se vozijo od fino pečenega asfalta,pa use do luknjastega makadama ;) ..če jo pa počš v ksn robnik je pa logicno da bo počla kokr cist usaka felna ;)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr mar 16, 2011 7:14 pm

No pa sem nabavo felne nič posebnega ampak tolk da imam letne iz zimske posebej. Kupo sem ENZO.
Sedaj me pa zanima imam avto, ki ima matice, vijaki so v pesti. Ali morem nujno kupit matice za alu felne ali so lahko original od jeklenih platišč. Koliko sem meril te navadne matice, pri alu platiščih poklijejo 4-5mm tu nekje, manj navoja kot pri jeklenih. Se pravi pri jeklenih prime nekje 23mm navoja pri alu pa 19mm navoja, je to preveč razlike?
Ali še gre to skozi ali ne, oz ali že zaradi samega konusa matice morajo biti druge ali ni pomembno?
In pa še sredinska luknja je večja na felnah kot na pesti, ali je nujno imeti tiste plastične obročke/distančnike, da ni lufta vmes ali držijo vijaki/matice dovolj?
Alfa romeo 147
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost