Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Najbolj bele LEDice

Napisal/-a Alex Pe nov 28, 2003 9:58 am

Po daljsem casu spet lep pozdrav vsem skupaj!
Veliko je ze napisanega o belih H4 zarnicah,
mene pa zanima kere LED diode mi priporocate za osvetlitev tablic, da bi svetilo cimbolj belo.
Zdaj mam od A3M-a tiste LEDice s podnozjem W5W, svetloba naj bi bila podobna xenonu (enako kot je spodaj na sliki desno od @Boych-a).

Samo jaz hocem bolj belo svetlobo in pa bolj mocno, razprseno :!:
Ma kdo ze podobne izkusnje :?:

Hvala in LP.

Slika
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Najbolj bele LEDice

Napisal/-a maky Pe nov 28, 2003 10:10 am

Alex je napisal/-a:Po daljsem casu spet lep pozdrav vsem skupaj!
mene pa zanima kere LED diode mi priporocate za osvetlitev tablic, da bi svetilo cimbolj belo.
Zdaj mam od A3M-a tiste LEDice s podnozjem W5W, svetloba naj bi bila podobna xenonu (enako kot je spodaj na sliki desno od @Boych-a).

Hvala in LP.

Slika

pobrusi steklo ledice... se bo svetloba lepše razpršila! :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 28, 2003 10:53 am

Kolk pa pridejo te ledice?
Sicer jaz rabim samo eno ker mam pač tko narjen sam ene se najbrž ne da kupit a ne :P

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Pe nov 28, 2003 11:02 am

maky je napisal/-a: pobrusi steklo ledice... se bo svetloba lepše razpršila! :wink:

Problem je v tem da so ravno te LEDice (z belo plastiko) na sredini konkavne (VBOCENE :x ) in ne konveksne kot je to pri obicnih LEDicah in nasploh zarnicah. Spredaj mam npr modre pozicijske in so obicne.
Verjetno pa je svetloba tako skoncentrirana ravno zaradi vbokline na sredi in mece svetlobo le naravnost.. :?
Ne vem, ampak verjetno bi se kje dalo dobit se kake druge LEDice, bele in hkrati obicne :?:
@Vince, cca 1500 do 1800 ksit.

lp
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe nov 28, 2003 11:45 am

hehe kje si pljunil to fotko? :D
to je avto od babyM na levi in Boycha na desni!
treba uprasat boycha!
aja tolk za info a ne na usaki strani ima tri ledice notr!
se pravi 6ledic za osvetlitev tablce!
LP vec pa bo povedu sam

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Pe nov 28, 2003 11:46 am

Jst sm jih v A3M-u vzel pa zlo švoh sveti. So namreč tiste, ki svetijo v piko, če jih na koncu pobrusim bo boljš al slabš osvetljil fokus?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe nov 28, 2003 11:48 am

Neon je napisal/-a:Jst sm jih v A3M-u vzel pa zlo švoh sveti. So namreč tiste, ki svetijo v piko, če jih na koncu pobrusim bo boljš al slabš osvetljil fokus?

Ce se nemotim je fora u tem!
da normalne ledice svetijo v vec ali manj v eno stran!
Ce jih zgoraj pobrusis pa razprsis svetlobo!
usaj semizdi da je tak!

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Pe nov 28, 2003 12:08 pm

Ja ker zdej svetijo naprej, kar mi ne koristi, one naj bi osvetlile samo fokus.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe nov 28, 2003 12:37 pm

Da se jih kupiti v elektro trgovinah(IC ali IR), ful ceneje, ne pa da kupujete v A3Mu k ma najdrazje.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe nov 28, 2003 12:40 pm

Kaksen kot sevanja imajo LED diode, je odvisno od diode do diode. Od 5 stopinj, pa tja do 35 stopinj! Drugace pa tudi jaz predlagam, da jih kupujete v trgovinah z elektro materialom - so opazno ceneje. Zraven kupite se predupore!

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Ne nov 30, 2003 9:40 am

Ne ledic brust!!!!!! Je sam še slabš.

Sem včeri osvetlitev šaltrčkov rihtal z rdečimi ultra bright diodami pa sem probal to "foro" Rezultat je ta da ledica manj sveti. Svetloba se nič ne razprši. Je velik boljš ne pobrust.
Za ledice pa kontaktiraj Chipa. On ti jih zrihta bolj pocen.

Dobiš seveda tut bele ledice, ki dajejo svetlobo ful podobno xenon svetlobi. Nekaj med belo pa plavo svetlobo. Men se ful dopade efekt.
Sam to so ledice, ki jih boš moral sam doma scinit. Sam so pa ful močne. Svetijo res ornk.
Shit Happens

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 01, 2003 12:33 am

Yacksy Pol si jih očitn narobe zbrusu al pa celo preveč! ti bom enkrat pokazu efekt modre ledice u fokuso, ki je pobrušena( osvetli focus isto ko žarnica )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po dec 01, 2003 6:46 am

Tle v NM ma en elektro freak neke ledice, al diode, al kaj jst vem kaj, ke svetjo ko zmešane! Sicr je cena 5k za eno, ampk svet pa tako lepo da ne moraš vrjet. Baje da zajame cel svetlobni spekter - pride nekej v stilu zeleno,modro,belo. FULLL LEPO! Pa full močno, baje da sploh ne smeš direk notr gledat. 5 takih ""lučk"" "razsveti" celo sobo velikosti 4x3 metre...

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Po dec 01, 2003 7:24 pm

Končno enga Novomeščana na tem forumu srečam. Nas je bol mal.

V novem mestu je sam EN elektro frik, ki bi ti lahko to zadevo pokazal (men jo je tut, zgleda da se pred vsakim s tistim pohval. Jo je pa preko luže naroču, pa 5 k pride ena, bla bla bla bla. Efekt je res hud, sam za tako ceno ne hvala. Rajš kupm par ultra bright pa je efekt podoben. Pa tist tip ma ledice tut po 3x dražje kot jih dobim drugje (rdeče ultra bright). Je bil pa svoj čas edini tip k je prodajal elemente za elektroniko (ne bomo reklame delal). Zdej mamo pa že celo KONRAD!!!!! Tako da ni treba ravno vsak uporček naročit iz Ljubljane.

Lisko, preden sem pobrusu ledico se sem en cajt slabš vidu, ko sem jo pogledu pot kotom 0 stopinj, ko pa sem jo pobrusu ni niti približno tako žgala. Na srečo sem ledico lahko ponucal, saj je šla v šaltrček. Sem mislu da bo kaj širši kot, pa je sam slabše svetila.
Shit Happens

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych To dec 02, 2003 11:17 am

Alex je napisal/-a:Po daljsem casu spet lep pozdrav vsem skupaj!

Hvala in LP.

Sam imam 6 kom močnih belih LED diod, katere svetijo belo ter malo xenon efekta (na tablici), vendar pa se žal to na sliki ne vidi (digitalni fotoaparat), zato zgledajo žarki tako usmerjeni, v praksi se ne opazi. 8)

Glede brušenja LED diod ... s tem ne narediš nič preveč koristnega, razen skrajšaš dolžino snopa svetlobe. :twisted:

LP Boych

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy To dec 02, 2003 7:18 pm

Pa ne težijo policaji al pa na tehničnem, če maš tako osvetlitev (Z ledicami osvetljeno tablco)? Ker take ledice mam tut jest doma, pa ful dopadejo. Počas napredujem da bom zamenjal vsako žarnčko v avtu z ledico.

Pa mislite da bi fejst organi najedal, če bi si osvetlil tablico z rdečo barvo? (mam rdeč avto). 7 ultra bright ledic bi zažigalo :twisted:
Sej rdeča barva itak označuje zadnji del vozila. Tako da po zakonu ne bi smelo bit prepovedano. Al se motim....
Shit Happens

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt To dec 02, 2003 7:28 pm

u bistvu njih ne sme brigat s čim je osvetljena tablica. lahko maš led, navadne žarnice, če ti rata pa svečo gor zmontiri :) glede barve pa ne vem... se mi zdi da je DOVOLJENO imeti na zadnjem delu belo barvo le za osvetlitev tablice, ne vem pa če je to nujno

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy To dec 02, 2003 7:45 pm

Sej policajiu že kaj natveziš če te ustavi, sam če bi te na tehničnem vrgu.

Po mojem z belo ne bi smelo biti problemov, sam mene bolj zanima kako je z rdečo (rdeč avto, rdeče luči zadni ponoč. Avto kar kliče se po rdeči tablci :D )
Shit Happens

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek To dec 02, 2003 8:34 pm

Yacksy je napisal/-a:Sej policajiu že kaj natveziš če te ustavi, sam če bi te na tehničnem vrgu.

Po mojem z belo ne bi smelo biti problemov, sam mene bolj zanima kako je z rdečo (rdeč avto, rdeče luči zadni ponoč. Avto kar kliče se po rdeči tablci :D )

ma pa daš 3 bele in 3 rdeče in pol šoltaš ko je treba :)

sploh pa kakih 1500 site. pejte v kako štacuno z elektroniko in samo recite za visokosvetilne ledice.

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Sr dec 03, 2003 7:24 pm

Ledice bom že dubu, če pa bi hotu šaltat med svetlobo pa to ni noben problem, sam kot prvo se mi ne da plastiko razdirat, ker moram pol potegnt žico do dosega mojih rok, kjer bi bil nekje šaltrček, pa tut malo bedno bi se slišal ko bi te kdo vprašal, kaj pa maš tist šaltr na armaturi. Bi te fejst postran gledal ko bi mu reku, da je za spreminjanje osvetlitve tablice.
Sej sem frik, sam tega se mi pa ne da delat.

Vglavnem, če kdo slučajno zasledi kaj o tem, naj se razpiše.
Shit Happens
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov