http://www.ebay.de/itm/DAYLINE-Scheinwerfer-AUDI-A4-B7-04-08-TFL-Optik-/390347257367?pt=DE_Autoteile&hash=item5ae2827617gledal sem zgornjo zadevo. Replika tanovih xenon/LED žarometov za star model A4. Na novem audiju so xenon žarnice, ti žarometi pa imajo halogenko s podnožjem H9. Sicer ne vem kako deluje kratka dolga, luč, ker ima H9 oziroma H11 le eno žarilno nitko. Po telefonu so mi rekli da je neka nova vrsta visoko svetleče žarnice in da preklaplanje kratka/dolga deluje na magnet (podobno kot H4 bi-xenon), čeprav dvomin da je to res. Verjetno ima le dve nitki, kot klasična H4.
V kolikor bi to dal na svojega audija, se mi pa zastavlja slednje vprašanje. Glede na to da imajo ti žarometi kot dnevne luči LED diode, bi bilo nesmiselno da hkrati sveti še glavni žaromet.
Moj A4 je trenutno nastavljen na dnevne luči pri čemer avtomatsko ob kontaktu sveti kratka žarnica (z 70% moči) in parkirna. Torej za pravilno uporabo novega žarometa bi bilo potrebno v računalniku spremeniti program, tako da bi pri dnevnih lučeh svetila samo parkirna žarnica. A se to sploh da brez posega v električni sistem? Na računalniku sem jaz sam našel le en parameter, ki se dotika dnevnih luči in vse kar lahko tu narediš je, da spremeniš moč in nastavljenih 70% na najmanj 60%, kar v praksi sploh ni opazno.
Ima kdo kake detalnejše informacije o izdelku, je smiselno to dajati na avto?
Zanima pa me tudi ali na trgu morda obstaja H9/H11 bi-xenon žarnica.