Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

kit za barvanje zav čeljusti

Napisal/-a bridgestone Pe mar 09, 2012 1:40 am

Zanima me kje se dobi kit in kaj pravzaprav vsebuje. Kolikor se si uspel pomagati z iskalnikom tukaj sem prebral da naj bi ga včasih imeli pri A3M, vseboval pa je čistilec dvokomponentno barvo in čopič (pa baje čistila ni bilo dovolj za 4 čeljusti).

Zanima pa me ali se namesto kita lahko uporabi navadno 600°C barvo iz Mavrice, in čeljusti spuca z žično krtačo in acetonom. Hkrati bi rad prebarval tudi distančnike (v original Zinc barvo), ker so pošteno rjavi.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Re: kit za barvanje zav čeljusti

Napisal/-a splash Pe mar 09, 2012 10:01 am

Jaz sem čeljusti pobarval z navadno barvo (ne temperaturno obstojno) in po 2 letih so bile še vedno iste. Spucaš jih z "dratpiršno" in mal spihaš in obrišeš na suho in to je to. Lahko jih barvaš kar na avtu, vendar če hočeš narediti tako kot se spodobi, jih vzami stran. vendar, potem moraš prezračit bremze, da no boš pristal v kakem drevesu :)

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Pe mar 09, 2012 11:58 am

Jaz sem kupil v OBIju sprej za barvanje zavornih čeljusti. Doma sem dvignil avto in vzel v roke "drotpiršno". Ker je bla zadeva prepočasna, sem vzel "drotpiršno" za vrtalni stroj. Nevem kak točno reče.. S tistim sem sčistil čeljust, potem sem jo še obrisal z razrečilom, počakal par minut in zaščitil okolico čeljusti z časopisnim paprijem. Potem sem nanesel barvo v dveh nanosih in se še danes dobro drži gor. Eni kupijo še brezbarvni lak v špreju, isto v OBIju, pa bi naj bilo še boljše, barva pa še bolj sijoča.

Tako je prišlo ven (brez laka)..
Slika

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Po mar 12, 2012 9:31 am

Torej ni potrebe iskati kit za barvanje čeljusti?
Vseeno vprašanje kakšno sredstvo za čiščenje je v tistem kitu (morda kaj podobnega brake cleanerju, razredčilo...), in kaj pomeni dvokomponentna barva - morda barva + lak?
Ker so moje čeljusti mislim da pocinkane, verjetno tako kot pri vseh vozilih, ali barva prime na cink ali je potrebno do železa zdrgnt?

Ko bom kupoval barvo - mora biti osnovna za železo ali je lahko navadna in tisti lak v obiju, je morda tudi temperaturno odporen?

Veliko vprašanjm, samo hočem se prej podučiti preden se lotim, da ne bom pol popravljal.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe mar 16, 2012 10:00 am

najlažje ti bo, da kupiš barvo za zavorne čeljusti v spreju (dobiš v vsaki bolje založeni trgovini), snameš kolo, podrgneš samo s tavečjega dol svinjarijo , lahko očistič z razredčilom in pobarvaš. to je vsa umetnost. barva bo prijela na vse...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov