106 je napisal/-a:Vrjetno mi zna kdo to razložit od kje do kje se meri alu platišče ........ zanima me zato ,ker imam po vseh reglcih 15" če pa grem z metrom zmerit premer od roba do roba dobim 16" kar naj bi po mojem izračunu ,če grem te inče spreminjat v cm dobil 40,6cm in nikakor ne z nobeno meritvijo 15" kar bi zneslo 38,1cm ...... torej po moji logiki imam na 16 platiščih 15 gume katere so vsa ta leta do zdaj 195/55/15 ....zdaj al jaz kaj narobe delam al pa ne ne vem hmmm
MacTron je napisal/-a:106 je napisal/-a:Vrjetno mi zna kdo to razložit od kje do kje se meri alu platišče ........ zanima me zato ,ker imam po vseh reglcih 15" če pa grem z metrom zmerit premer od roba do roba dobim 16" kar naj bi po mojem izračunu ,če grem te inče spreminjat v cm dobil 40,6cm in nikakor ne z nobeno meritvijo 15" kar bi zneslo 38,1cm ...... torej po moji logiki imam na 16 platiščih 15 gume katere so vsa ta leta do zdaj 195/55/15 ....zdaj al jaz kaj narobe delam al pa ne ne vem hmmm
Meris popolnoma napacno. Sam meris od roba do roba (zgornji J) kar je napacno. Uporabi logiko. Kam se usede guma? Se useda na rob platisca ali v utor? Ince platisca meris po spodnji skici - Rim diameter. Tako dobis pravih 38,1cm ali 15".
torej po moji logiki imam na 16 platiščih 15 gume katere so vsa ta leta do zdaj 195/55/15 ....
Tule sem se vlego
kotk je napisal/-a:Zakaj bi šel sploh merit premer...
dejan84 je napisal/-a:Avtorju teme in še nekaterim drugim --> klikni me nežno
106 je napisal/-a:Pol pa on tu meni naklada o pravilni slovenštini kot ,da pišem v stilu danes bureka nič več ušla elektrika .........
dejan84 je napisal/-a:Ni se potrebno spotikati ob moj avatar, če ne vesta, v čem je poanta (zadeva sega v leto 2004, ko smo bili uporabniki tega foruma še nekoliko bolj povezani in je bila posledica nekega dogodka na nekem meetingu takrat). Pač, si ne spreminjam podatkov in nicka vsakih par mesecev kot nekateri...
@106 - vejice ti še vedno ne grejo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov