Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

janml
Nov uporabnik

Notranja osvetlitev

Napisal/-a janml Sr okt 17, 2012 8:47 pm

Živijo,
ker slika pove več kot 1000 besed ne bom kaj veliko pisal.
Želim to: http://shrani.si/f/3M/8c/3fJaOZLD/led-t ... led-za.jpg
Okej kaj že vem: Da moram kupiti led trak (pa je kakšna druga opcija boljša kakšne neon stevilke,...? )
Poleg tega pa me zanima kako sploh to vezati oziroma iz kod dobiti elektriko, da to poganja?
Še en podatek če bo komu v pomoč, da si lastim Clia 2 generacije!

blazkom
Stalni uporabnik

Re: Notranja osvetlitev

Napisal/-a blazkom Sr okt 17, 2012 8:55 pm

Jaz sem potegnil iz lučke na stropu da dela ko so vrata odprta ali ko je lućka prižgana. Vmes daj še eno stikalo

janml
Nov uporabnik

Napisal/-a janml Sr okt 17, 2012 9:00 pm

Ja stikalo definitivno pride vmes ker nikoli ne veš (možje v modrem ali kaj podobnega).
hmm če sem te prav razumel si tisti "lučki" zgoraj vzel napestost ter jo speljal do stopalk spodaj ali si to vezal zaporedno?
Pa je dovolj napetosti, da LED lučke svetijo normalno ker koliko sem vešč elektrotehnike ena dioda porabi 4V torej lahko vežem zaporedno 3 če računamo, da je lučka v stropu 12V?

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Sr okt 17, 2012 9:33 pm

Veži vzporedno, tako da se napetost ne deli. (vzporedno se deli tok) ter sveti normalno? Imam 3 led trakove ter notranjo led luč 2W. Vendaormče boš vezal tako, bodo led trakovi svetili samo ko bo notranja luč prižgana. Čeprav so tam trije kontakti (stalni 12V, 12 ko ao vrata odprta ter minus) Led trakove sem naročil ekstremno poceni. Manj kot 1€ komad. Če st še kaj zanima pa zs ali pa blaz.komat@gmail.com
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov