Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Fiat Punto
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

NEON

Napisal/-a Fiat Punto Sr jan 21, 2004 6:49 pm

A je v SLO sploh met dovoljen neonke pod avtom? Ni ne. No vprašam da se prepričam. Sam bi blo verjetn bolš da policaje vprašam. :roll: :wink:
Fiat Punto 1.8 16V; 130 KM

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr jan 21, 2004 6:54 pm

Mislim da je med vožnjo prepovedano če imaš prižgane ... lahko pa da se motim!

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr jan 21, 2004 6:55 pm

Ze premleta debata.
Vsak po svoje svetuje... ampak nikjer ni tocno definirano , o neonkah...kar se pa tice policije , je pa spet odvisno na kakega naletis...

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr jan 21, 2004 6:57 pm

Ya CoC, sem jaz isto slisal , da med voznjo naj nebi smeli jih imeti prizgane, kjerkoli drugje pa ( parkingi , pred semaforji ...)

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jan 21, 2004 6:59 pm

Ni dovoljeno...

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr jan 21, 2004 6:59 pm

A ni bla ena debata, da jih bodo kao prepovedal?

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr jan 21, 2004 7:16 pm

Ma neki so govoril , sam tukaj vsak po svoje si razlaga, je tolk primerov...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Sr jan 21, 2004 8:09 pm

Kokr je res ze blo velikrat povedan: V SLO je prepovedan vse kar ni izrecno dovoljen (tega se najbl polcaji drzijo), tko da neonk pac ni v ZVCPju...

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jan 21, 2004 8:16 pm

Pa tak to je, ko maš nekaj kar policaj nima te kazni. :? Jaz sem si jih tudi hotel gor montirat pa jih kasneje nebi rad dol pipal.
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jan 21, 2004 9:14 pm

in kolko je kazni ce se policaju lubi zatezit!!!!!

Aja naprimer te policaj ustavi z prizganimi neonkami, ti da kazen xxxsit. Nato pa mene zanima ce lahko nadaljujes voznjo z ugasnjenimi neonkami!!!!! :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Sr jan 21, 2004 9:28 pm

No ja o tem je že bila debata!!Če mal poiščete po forumu boste našli!!! :wink: Na parkirišču in na športnih prireditvah jih imaš lahko PRIŽGANE!!!Avto se ne sme premikat!!Če te pa policist ustavi pa sledi kazen (odvisno od policista) 25k SIT!! :twisted: :shock: Vožnjo lahko nadaljuješ če jih ugasneš!!!ZATO PA NAMESTIŠ STIKALO!!!! :P :-P
LP :idea:

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db Če jan 22, 2004 8:39 am

Jst mam 4 neonke v notranjosti pa na podvozju, če te policaj ustavi in imaš prižgane zunanje bo kazen, v notranjosti jih maš pa lahk kokr jih hočeš met. Če te pa ustavi pa da nimaš nobene prižgane pa te praša zakaj imaš stikala mu pa reč da nimaš zvezanih da so sam okras, ker če mu rečeš da imaš stikala za neonke in ti on reče vklop da vidm bo pizdarija ker jih nimaš prižganih na parkirišču!!!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Če jan 22, 2004 10:29 am

KOt so že povedalni nekateri: Neonke lahko imaš, vkloplene so lahko le ko avto stoji prmeru, ko se voziš pa ne! O kazni se je govorilo da naj bi bila za to 280.000sit :shock: :shock: Sam to je kr veliko! Tko da namsto za neonke dnar daš nekam drugam :)

Lep pozdrav
Jasmy

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Če jan 22, 2004 12:17 pm

Ah dejte no ...
Mal je pa treba reskerat. Ce ne delas glih ksnih posebnih piz.darij po cesti ti ponavad tut polcaj ne bo sou morit zarad neonk.
Mene je enkrat sred noci polcaj ustavu kr sm narobe obracou. Pa sm meu neonke skos przgane, tut ko me je ustavu pa mi kazn za obracanja napisu. Za neonke se se zmenu ni.
Je pa res da mas lohk nesreco pa na enga bednga polcaja naletis...
Tko je to, zdej nej se pa vsak sam odloc, a se upa z neonkam okol vozt al ne.
Jst jih mam ze 2 leti, prakticno vsak dan (vecer) przgane pa se nism mel problemou, in jih ne mislm dol poberat.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če jan 22, 2004 12:20 pm

glede slovenskih zakonov lahko rečem le tole:

vsi so napisani tako da si jih lahko vsak po svoje razlaga, določene besede niti tolmači ne znajo pojasnit kaj točno pomenijo.

spet težim z blendami ampak je res:
ko sem jaz tja prišel so čisto vse blende zavrnili in ni bilo homo. potem sem jim p azakon prebral in jim povedal mojo razlago kaj pomeni zaslanjanje in potem so v lj klicali in sedaj ti homologirajo če ti ne zaslanjajo oz prekrivajo "svetilni snop". ampak poanta je to kako to oni popgledajo kar na prosto oko nič meritev če res zaslanjajo ali ne in potem če iz enega kota pogledaš ne zaslanjajo iz drugega pa. začaran krog!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 22, 2004 12:59 pm

Glede neonk mam jaz spet eno srečanje s policaji. In sicer u torek zvečer se jaz lepo furam prek Mb-ja domov..... in mal za tržaško videm za sabo kareto (itak neonke sem mel ukljopljene) In jaz lepo prek mesta lepo po omejitvah itak policaji za mano...... pa tko lepo prek celga mesta.pol pa na konc mesta ( pri fontani) prižge luči in sireno za mano.Itak jaz cel trd. Pa pride do men pa mi reče za dokumente pol pa gleda dokumente pa me upraša kje sem kupo te luči pa kok sem dal za njih.Jaz sam :AAAAAAAAAA Itak sem bil prepričan da bo kaj težil. no pa mu lepo povem kak pa kaj pa mi reče sam: hvala pa srečno vožnjo.
Tko da je čist odvisn na kakega naletiš.... res pa da do zdej ( u pol leta) mi še noben policaj ni težil.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če jan 22, 2004 1:56 pm

neonke so zame kič, prav grozno zgledajo sploh tisti ki imajo neke pikice modre ipd. pa na takih kripah da se samo smejem
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če jan 22, 2004 3:21 pm

Tiste modre pikice so LEDice

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če jan 22, 2004 3:25 pm

aha. pa eni je mel enkrat pod calibro zeleno luč pa j etak grdo zgledalo, seveda se je v evropark pripeljel injih pustil priožgane da je še večji đek izpadel :D
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jan 22, 2004 3:28 pm

neon ni omenjenih v cestno prometnih predpisih..kar se pa luči tiče so omejitve za barvo in pozicijo le teh...se pravi bele oz. in oranžne (žmigovc) spredaj ter rdeče zadej..drugih barv ni!Zaradi pozicij luči pa nisem prepričan , tko da ne bom nekaj pisal...neonke imaš lahko prižgane med vožnjo!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov