navihanc je napisal/-a:Večina avtomobilov ki je nižjih od 10 cm ima probleme z neravninami na cesti in snegom. Enako je z mano!! Prejšnjo nedeljo ko je zapadlo cca 50 cm snega smo šli po nespluženi cesti! Ko smo prišli do doma je bilo videti posledice na prednjem delu avtomobila. Krilca so bila polomljena!! Zdaj pa me zanima kako jih popraviti, saj v trgovini jih ne držijo več!!
Dejan je napisal/-a:Ja kit je za špranje in podobne zadeve, neravnine in tako naprej. Za kaj večjega imaš tu poliester set-e. Ti so za večje izdelave saj se z njimi izdeluje tudi kanuje in podobno. Potem imaš tu še steklena vlakna(fiberglass), ki mislm da je podobna zadeva. Razlikujejo se vlakna. Steklena so močnejša saj iz njih izdelujejo bolide F1. Postopek pri poliestru ni težak. V smolo dodaš trdilec in pa še enga vraga. Vsakega dajaš posebej, ker drugač boš doživel rahli BUM!!! Ti zna vržt kj u faco! NO ko imaš zadevo pripravljeno lepo režeš poliesterska vlakna, ki jih premažeš z pripravljeno smolo in lepo polagaš namazano stran na recimo odbijač. Potem premažeš še zgornjo stran in dodaš spet vlakno povrh. Če hočš trdo zadevo narediš več plasti. Pri smoli morš pazt, da ne daš preveč trdilca, ker ti potem hitro zveže in imaš pol hudiča, ker se ti začne trdit v lončku in začne ratvat čigumijasto. No ko dobiš zaželjen izdelek počakaš, da se posuši nato pa vodo in vodni šmirgl papir in akcija. Brusiš, da lepo zgladiš. Ko dobiš željeno lahko uporabiš še kit, da pokitaš morebitne nepravilnosti in napake. Počakaš da se spet ta posuši in nato spet vodno brušenje. Ko končaš vse lepo opereš z nitro razredčilom, počakaš, da se posuši nato pa gor 1x ali 2x z temelno barvo potem pa barvanje z željeno barvo in nato lakiranje.
Z poliester setom sva jaz in fotr naredila cel desni del prednjega odbijača, ko ga je en klošar na parkirišču razbu. Delo je trajalo 2 dni. Bil pa je kot nov. Dokler ga nism jz parkiral v drevo, ko sem odvil, da nism eno žensko nasadu pred saboNo potem je avto dobil novega, kovinsko ojačanega
navihanc je napisal/-a:Večina avtomobilov ki je nižjih od 10 cm ima probleme z neravninami na cesti in snegom. Enako je z mano!! Prejšnjo nedeljo ko je zapadlo cca 50 cm snega smo šli po nespluženi cesti! Ko smo prišli do doma je bilo videti posledice na prednjem delu avtomobila. Krilca so bila polomljena!! Zdaj pa me zanima kako jih popraviti, saj v trgovini jih ne držijo več!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov