Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Mava
Nov uporabnik

Platisca pro_ceed

Napisal/-a Mava Sr okt 09, 2013 1:43 pm

Pozdravljeni!

Na vas se obracam z malo nenavadno temo oz. vprasanjem. Pozna kdo koga, ki je kupil nov model Kia pro_ceed (1.6 diesel, v kolikor je pomembno) letos? Zanima me namrec kaksne dimenzije platisc ima navedene v homologaciji. Prihaja do razhajanj..

Ce ima kdo to informacijo ali pozna koga, pri komur bi lahko povprasal, bi bila zelo hvalezna!

Prijeten pozdrav zelim!

Mava

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Platisca pro_ceed

Napisal/-a BoneS Sr okt 09, 2013 1:50 pm

Tole je sicer z neta, so pa navedene vse dimenzje, ki so homologirane za modelno leto 12. Kaj je pa vpisano v kartoncku, pa zal ne vem

Tire
185/65 R15 5.5x15 ET47 5x114.3
195/65 R15 5.5x15 ET47 5x114.3
205/55 R16 6x16 ET51 5x114.3
205/60 R15 6x15 ET45 5x114.3
Slika

Mava
Nov uporabnik

Napisal/-a Mava Sr okt 09, 2013 3:32 pm

Najlepsa hvala za odgovor!

Hmm.. jaz sem ob nakupu imela vpisane 15", ceprav sem avto kupila z original 16". Nato so mi izdali novo homologacijo, kjer so zdaj vpisane samo 16". Kar pomeni, da bom imela zdaj dodatne stroske da vpisem se 15" :?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr okt 09, 2013 3:44 pm

Mava je napisal/-a:Najlepsa hvala za odgovor!

Hmm.. jaz sem ob nakupu imela vpisane 15", ceprav sem avto kupila z original 16". Nato so mi izdali novo homologacijo, kjer so zdaj vpisane samo 16". Kar pomeni, da bom imela zdaj dodatne stroske da vpisem se 15" :?

Ja zal je tako. Pa se homologirati ni tako enostavno, moras imeti ustrezen certifikat za platisca 15" in montirana na vozilu, ce zelis vpisati novo dimenzijo v kartoncek. Priporocam, da se pozanimas pri uvozniku, ce ti lahko izdajo papir-potrdilo in na LPP, ce je mozno dodaten vpis dimenzije brez nepotrebnih dodatnih stroskov.
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 09, 2013 7:00 pm

Zakaj pa ne pokličeš nazaj da ti izdajo še enkrat nov kartonček, kjer bojo obe dimenzije vpisane?

Mava
Nov uporabnik

Napisal/-a Mava Sr okt 09, 2013 7:48 pm

Sem povprešala pri uvozniku in sem dobila tak odgovor:

"Žal pa nova homologacija res pomeni, da je možna vgradnja samo 16" pnevmatik, ker sam proizvajalec zaradi tehničnih razlogov ne predvideva vgradnjo 15" pnevmatik. V kolikor jih je mogoče namestiti na vozilo (pri nekaterih vozilih so namreč zavorni diski in čeljusti prevelike za namestitev 15" platišč), je mogoč vpis 15" platišč in pnevmatik s potrdilom o ustreznosti, ki ga prejmete ob nakupu platišč in sicer na vašem koncu pri RTI d.o.o.. Takega potrdila pa žal ni mogoče dobiti pri nabavi originalnih platišč."

Čeprav ima sorodnica na enakem modelu, le 1.4 bencinc original 15". Zdaj pa ne vem ali je res taka razlika.. :?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 09, 2013 9:58 pm

17" ni v homologaciji?Brezveze!
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr okt 09, 2013 10:07 pm

Komplicirajo za brezveze. Imam jaz isti problem na svojem avtu, uradni uvoznik ne da pravih papirjev pa da se na glavo postaviš. Očitno boš morala 15 col dodatno homologirat na svojo pest, žal.

Ja, lahko pride do takih razlik, kot so ti napisali, je možno da ima tvoj avto večje diske in čeljusti, pa 15 colska feltna nebi šla gor.

Si že imela 15 colske na svojem avtu?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 09, 2013 10:12 pm

Mava je napisal/-a:Sem povprešala pri uvozniku in sem dobila tak odgovor:

"Žal pa nova homologacija res pomeni, da je možna vgradnja samo 16" pnevmatik, ker sam proizvajalec zaradi tehničnih razlogov ne predvideva vgradnjo 15" pnevmatik. V kolikor jih je mogoče namestiti na vozilo (pri nekaterih vozilih so namreč zavorni diski in čeljusti prevelike za namestitev 15" platišč), je mogoč vpis 15" platišč in pnevmatik s potrdilom o ustreznosti, ki ga prejmete ob nakupu platišč in sicer na vašem koncu pri RTI d.o.o.. Takega potrdila pa žal ni mogoče dobiti pri nabavi originalnih platišč."

Čeprav ima sorodnica na enakem modelu, le 1.4 bencinc original 15". Zdaj pa ne vem ali je res taka razlika.. :?

Če imaš dizelko 15 col gum fizično ne moreš ugradit, tudi če jih homologiraš. Avto ima prevelike diske.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če okt 10, 2013 6:19 am

Diesel ima večje diske kot bencinar? Meni se na uč zdijo že od dizla vsaj kak inč premajhni, tudi primejo temu primerno.

Pa tudi ne vem kak smisel se ima vozit z 205 široko nizkoprofilno pnevmatiko po snegu.
V homologaciji so navedene ti dve dimenziji:
205/55R16 91H
225/45R17 91V

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 10, 2013 7:53 am

Torej ima 17,16 col je danes standard za to klaso,jaz jih tudi imam za zimske,205/55/16 ni tako nizkoprofilna guma,225/45/17 pa že.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Mava
Nov uporabnik

Napisal/-a Mava Če okt 10, 2013 8:06 am

Dobro jutro :)

Emmm malo ste prehitri zame na tem podocju ;)

Torej, ce zdaj prav razumem 15" sploh met ne morem? Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.) - ima tudi bratranec na pro_ceedu tako - sicer lanski model in ima tudi v homologaciji obe dimenziji napisani (15" in 16").

O 17" sploh nimam namena razmisljat..

Moram pri prodajalcu preverit ali je sploh mozna vgradnja 15" - on bi tole informacijo ze mogel imeti, po moje.. ceprav danes nihce nic prav ne ve :roll:

Kakorkoli, najlepsa hvala vsem za informacije ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 10, 2013 8:13 am

Mava je napisal/-a:Dobro jutro :)

Emmm malo ste prehitri zame na tem podocju ;)

Torej, ce zdaj prav razumem 15" sploh met ne morem? Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.) - ima tudi bratranec na pro_ceedu tako - sicer lanski model in ima tudi v homologaciji obe dimenziji napisani (15" in 16").

O 17" sploh nimam namena razmisljat..

Moram pri prodajalcu preverit ali je sploh mozna vgradnja 15" - on bi tole informacijo ze mogel imeti, po moje.. ceprav danes nihce nic prav ne ve :roll:

Kakorkoli, najlepsa hvala vsem za informacije ;)

to informacijo o dimenzijah sem dobil ravno od prodajalca, ki mi je omenil da je 16 col najmanj. Brat je mel še prvo kio ceed pa je ravno tako imel najmanj 16 col, medtem, ko so slabše verzije imele tudi 15 col
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 10, 2013 8:42 am

maniaxxx je napisal/-a: Brat je mel še prvo kio ceed pa je ravno tako imel najmanj 16 col, medtem, ko so slabše verzije imele tudi 15 col

Sam sem imel pred časom Cee'da SW, prve generacije, ki je imel pri opremi Sports Pack 17" platišča, vendar sem pri zimskih uporabljal 15" (ki so bila navedena v homologaciji).

BTW, ravnokar pa gledam homologacijski kartonček testnega Cee'da SW, nove generacije, v katerem pa so vpisana zgolj 15" (čeravno so na avtu 16" :roll: ). Zmeda ...

Mava je napisal/-a: Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.)

Načeloma te bo cenovno prišlo zelo podobno, če kupiš zimske gume (16"), kot 15" zimske gume + dodatna 15" jeklena platišča (drugače bi bilo, če bi imela letne 17").
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 10, 2013 8:48 am

Večkrat sem uporabljal prijateljičin pro-ceed 1.6 Crdi - 90km kateri je imel original 16 colska ALU platišča. Zimske gume so bile na jeklenih platiščih velikosti 15 col - in širine 185 - kar je bilo zapisano tudi v homologacijskem kartončku ( že ob nakupu vozila ). Dimenzije 17 col nisem zasledil.

Resda je bilo vozilo letnika 2010.

Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če okt 10, 2013 12:41 pm

chan je napisal/-a:Načeloma te bo cenovno prišlo zelo podobno, če kupiš zimske gume (16"), kot 15" zimske gume + dodatna 15" jeklena platišča (drugače bi bilo, če bi imela letne 17").

Mogoče celo dražje, prvo menjavo.
Nato pa ob vsaki menjavi naprej občutno ceneje.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če okt 10, 2013 3:07 pm

chan je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a: Brat je mel še prvo kio ceed pa je ravno tako imel najmanj 16 col, medtem, ko so slabše verzije imele tudi 15 col

Sam sem imel pred časom Cee'da SW, prve generacije, ki je imel pri opremi Sports Pack 17" platišča, vendar sem pri zimskih uporabljal 15" (ki so bila navedena v homologaciji).

BTW, ravnokar pa gledam homologacijski kartonček testnega Cee'da SW, nove generacije, v katerem pa so vpisana zgolj 15" (čeravno so na avtu 16" :roll: ). Zmeda ...

Mava je napisal/-a: Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.)

Načeloma te bo cenovno prišlo zelo podobno, če kupiš zimske gume (16"), kot 15" zimske gume + dodatna 15" jeklena platišča (drugače bi bilo, če bi imela letne 17").

Zanimivo., Kot pravim, brat je imel 16, 15 sploh ni imel homologirano, prav tako so dejali na servisu da na ta avto ne grejo manj kot 16 col, isto informacijo sem dobil za aktualni model z 128 konjskim dizlom.

Zgleda pa, da imajo še sami malo zmešnjave tukaj :mrgreen:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov