Mava je napisal/-a:Najlepsa hvala za odgovor!
Hmm.. jaz sem ob nakupu imela vpisane 15", ceprav sem avto kupila z original 16". Nato so mi izdali novo homologacijo, kjer so zdaj vpisane samo 16". Kar pomeni, da bom imela zdaj dodatne stroske da vpisem se 15"
Mava je napisal/-a:Sem povprešala pri uvozniku in sem dobila tak odgovor:
"Žal pa nova homologacija res pomeni, da je možna vgradnja samo 16" pnevmatik, ker sam proizvajalec zaradi tehničnih razlogov ne predvideva vgradnjo 15" pnevmatik. V kolikor jih je mogoče namestiti na vozilo (pri nekaterih vozilih so namreč zavorni diski in čeljusti prevelike za namestitev 15" platišč), je mogoč vpis 15" platišč in pnevmatik s potrdilom o ustreznosti, ki ga prejmete ob nakupu platišč in sicer na vašem koncu pri RTI d.o.o.. Takega potrdila pa žal ni mogoče dobiti pri nabavi originalnih platišč."
Čeprav ima sorodnica na enakem modelu, le 1.4 bencinc original 15". Zdaj pa ne vem ali je res taka razlika..
Mava je napisal/-a:Dobro jutro![]()
Emmm malo ste prehitri zame na tem podocju![]()
Torej, ce zdaj prav razumem 15" sploh met ne morem? Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.) - ima tudi bratranec na pro_ceedu tako - sicer lanski model in ima tudi v homologaciji obe dimenziji napisani (15" in 16").
O 17" sploh nimam namena razmisljat..
Moram pri prodajalcu preverit ali je sploh mozna vgradnja 15" - on bi tole informacijo ze mogel imeti, po moje.. ceprav danes nihce nic prav ne ve![]()
Kakorkoli, najlepsa hvala vsem za informacije
maniaxxx je napisal/-a: Brat je mel še prvo kio ceed pa je ravno tako imel najmanj 16 col, medtem, ko so slabše verzije imele tudi 15 col
Mava je napisal/-a: Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.)
chan je napisal/-a:Načeloma te bo cenovno prišlo zelo podobno, če kupiš zimske gume (16"), kot 15" zimske gume + dodatna 15" jeklena platišča (drugače bi bilo, če bi imela letne 17").
chan je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a: Brat je mel še prvo kio ceed pa je ravno tako imel najmanj 16 col, medtem, ko so slabše verzije imele tudi 15 col
Sam sem imel pred časom Cee'da SW, prve generacije, ki je imel pri opremi Sports Pack 17" platišča, vendar sem pri zimskih uporabljal 15" (ki so bila navedena v homologaciji).
BTW, ravnokar pa gledam homologacijski kartonček testnega Cee'da SW, nove generacije, v katerem pa so vpisana zgolj 15" (čeravno so na avtu 16"). Zmeda ...
Mava je napisal/-a: Planirala sem met zimske gume 15" (stroski, poraba itd.)
Načeloma te bo cenovno prišlo zelo podobno, če kupiš zimske gume (16"), kot 15" zimske gume + dodatna 15" jeklena platišča (drugače bi bilo, če bi imela letne 17").
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov