Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

CLIO blokada vžiga

Napisal/-a reber Če mar 29, 2007 7:12 am

Clioti (nekateri modeli) imajo ključ, v katerem je daljinc za centralno zaklepanje in koda za blokado vžiga. V ključu crkne del, kjer je koda za blokado, v bistvu poči žička tuljavice, ki je dolga cca 15mm, široka 4mm in debela nekaj manj kot 2mm. Ta žica je debela 0,05mm (kot las) in je cca 250 ovojev. Zadeva pocrka zaradi udarcev, če ključi padajo na tla. Seveda potem avto ne vžge, ker koda ni prepoznana. Ko pocrkata oba ključa, avto ostane na parkirišču (kot moji sosedi včeraj), strošek enega ključa je 100€ + delo :cry:

Vprašanje pa je, ali kdo ve, da bi se modul prepoznavanja kode nekako izključil.
Zanima me tudi, kaj je pravzaprav blokirano? štarter dela, mašina pa ne vžge, je vzeto napajanje vžidu (iskra) ali pa tudi bencinska pumpa, vbrizg, ... komplet delovanje?
Marsikomu je ta blokada popolnoma odveč in bi raje videl da jo ni, kot pa da vsake toliko časa kupuje nov ključ. Mimogrede, takih primerov ni malo, ker mi folk hodi jokat naj popravim ključ ... sosedo sem včeraj lahko odšlepal domov, da bo avto vsaj doma ... sedaj pa je treba najti rešitev: ključ (100€ + , popravilo ključa (dvomim) ali pa odstranitev blokade (servis pravi da ne gre in da tega ne smejo)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če mar 29, 2007 7:39 am

Se da se da. em da so pri moji prijateljici pri meganu letnik 99 izkljucili to stvar, ker je imela enak problem. Samo ne me prasat kako. Edino vem, da je morala v primeru izklopa baterije rocno vnesti kodo. (nekaj je morala saltat s stikalom za zaklepanje vrat)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če mar 29, 2007 9:53 am

A to vedno, ko je hotla zalavfat avto?
Ročni vnos kode je verjetno zasilni zagon, za take primere?
Baterijo? verjetno misliš menjava akumulatorja?
Da se marsikaj, servisi ne smejo, pa tudi zakaj bi, če pa bolje zaslužijo, če prodajo nekaj ključev in jih sprogramirajo, oziroma vpišejo v računalnik avta, da zadeva deluje, pa te oplaknejo še za storitev ... potem je pa stroškov za 2 ključa mimogrede toliko ali več, kot je letna registracija.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Če mar 29, 2007 9:57 am

za ta nasvet bi moral vprašat profiča ki ti ob priliki s***** avto. Temu je jasno ja narediti :).

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če mar 29, 2007 10:01 am

Jest bi se raj prašu o proizvajalcu, sploh mi ni jasn kako lohk nardijo tak ključ s tisto glupo žičko nikakvo, da ti po nekej padcih ključa na tla gre k hudiču in ti ostaneš sred ceste, mislim nepojmnljivo, večje gluparije pa še ne, zdej veste zakaj nikol u lifu ne nabavm teh j**c (sej ne pravm da majo drugi pa ne vem kolk bolš sam tle sa pa že prou norca delajo) se vidi da, ni prau nič kvalitetnega na tem avtu

blink
Novinec

Napisal/-a blink Po jul 12, 2010 11:36 pm

Zanima me ali se je našla kakšna rešitev glede tega? Imam Clio l.99 in pred 5 leti je začel slabše vžigati (utripanje lučke - blokada vžiga), z rezevnim ključem pa je vžgal brez problemov. Sedaj se je začelo isto dogajati z rezervnim ključem, tako da sta sedaj oba ključa precej švoh (enkrat vžge, drugič ne + utripa lučka). Ne bi rad kupoval novih na Renault servisu (140 eur za 1 novi ključ!), tako da me zanima ali je kdo našel kakšno rešitev glede tega?

Identična debata je tudi tukaj: http://elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=12906

blink
Novinec

Napisal/-a blink Po sep 06, 2010 9:48 am

blink je napisal/-a:Zanima me ali se je našla kakšna rešitev glede tega? Imam Clio l.99 in pred 5 leti je začel slabše vžigati (utripanje lučke - blokada vžiga), z rezevnim ključem pa je vžgal brez problemov. Sedaj se je začelo isto dogajati z rezervnim ključem, tako da sta sedaj oba ključa precej švoh (enkrat vžge, drugič ne + utripa lučka). Ne bi rad kupoval novih na Renault servisu (140 eur za 1 novi ključ!), tako da me zanima ali je kdo našel kakšno rešitev glede tega?

Identična debata je tudi tukaj: http://elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=12906

Obstaja rešitev. V Merkurju na Viču je en fant, ki izdeluje tudi avtomobilske ključe in ima tudi napravo za kopiranje kode na novi čip. Ugotovila sva, da je Renault dajal v ključe izredno nekvalitetne magnetne čipe ovite z žičko (ta žička je glavni problem nedelovanja saj se prične trgati in magnetni zapis na čipu prične slabeti) na katerih se nahaja koda. Prinesel sem mu star ključ iz katerega je po 20 poskusih uspel prebrati kodo. To kodo je skopiral na novi magnetni čip brez žičk, ki sva ga položila v ohišje starega ključa. Nato sva ugotovila, da je potrebno odstraniti stari čip (ker moti delovanje novega). Zadeva dela brez problemov, cena pa je bila 30 eur. Moram reči še to, da tale čip nima veze z daljinskim centralnim zaklepanjem ampak je namenjen zgolj kodi, ki jo avto prepozna pri vžigu. Upam, da bo tole pomagalo še komu, ker "rešitev" ki jo poznajo na Renault servisu je zgolj naročilo novega ključa iz tovarne (čakanje en teden + 150 eur....).

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po sep 06, 2010 10:12 am

Sem se že tudi sam zanimal glede odstranitve blokade, ampak je kar drag hec tole, ker je baje potrebno računalnik preprogramirat in ohoho stvari, to mi je rekel en lokalni mehanik ki v večini popravlja renoje. Nisem rpeverjal ampak je rekel da je kar drago, pa še pc treba nekam v celje peljat.

Je pa tale blokada precej nadležna in je treba vedno avto odklenit/zaklenit da prepozna kodo.

lp D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po sep 06, 2010 5:06 pm

Pozdravljeni

Vsekakor se da, preprogramira se ECU in blokada ne deluje - vendar je prepovedano. Torej varnost :D na prvem mestu, nekatere zavarovalnice pa priznajo še določeni popust pri zavarovanju, na podlagi kodnega varovanja vozila.

Se pa včasih ujame ( v nekaj urah jih pobrišejo ) postopek preprogramiranja na kakšnih: Italijanskih, Nemških ali Angleških forumih.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov