Novice

Aleks Humar in Florjan Rus v nov boj za naslov državnega prvaka

Na avstrijskem Koroškem v Laboški dolini bo 11. in 12. aprila potekal Lavanttal Rallye. Gre za prvi letošnji reli, ki šteje za državno prvenstvo in bo jasno prikazal razmerje moči med slovenskimi posadkami. Po odlični predstavi na Rebenland Rallye bo prvi favorit med slovenskimi posadkami zopet Aleks Humar.

Lavanttal Rallye bo že drugi letošnji reli za posadko Aleks Humar – Florjan Rus. Po skupnem 5. mestu na Rebenland Rallye, kjer je bil boljši od vseh tekmecev v kategoriji spredaj gnanih dirkalnikov, bo tokratni izziv še večji, saj Lavanttal Rallye šteje tudi za državno prvenstvo.

Med 125 tekmovalci je prijavljeno 20 slovenskih ekip, ki se bodo borile za čim boljši uvod v sezono. ”Konkurenca bo tukaj zagotovo boljša in še večja, navsezadnje šteje Lavantall Rallye za državno prvenstvo. Poleg Asje (Zupanc op.ur.) in Janija (Trčka op.ur.) bodo tudi ostali zelo nevarni. Želim si le dirkati na polno in reli zaključiti brez večjih zapletov,” nam je povedal Aleks Humar, ki se jutri odpravlja na svojo drugo dirko sezone.

Posadka Humar – Rus bo tokrat začela s štartno številko 9, ženska ekipa Zupanc – Kacin bo imela številko 19, sledijo še posadke Trček – Ošlaj (20), Kramer – Blassnegger (21), Turk – Ložnar (23), Pajk – Jordan (33),  Zrinski – Štupar (36), Novak – Ocvirk (46), Premrl – Brešer (63), Velkavrh – Gorenc (85), Mlinar – Nartnik (86), Mrak – Kuštrin (87), Popit – Krošl (88), Požar – Širca (93), Jereb – Bogataj (103), Božič – Prelaz (111), Mihevc – Bobnar (112), Markič -Rode (113), Mlinar – Mlinar (114) ter Holynski – Šintler (118). Skupno je na listi prijav za slovensko državno prvenstvo dvajset ekip.

”Priprava dirkalnika na nov reli poteka mirno in brez zapletov. Se že veselim nove dirke,” je še dodal Aleks. Kljub temu, da je na letošnjem štartu v Lavanttalu manj slovenskih dirkalnikov, bo konkurenca večja in lahko pričakujemo zagrizen boj za vodilna mesta. Na Koroško potuje tudi ekipa avtomobilizem.com, zato vas bomo preko socialnega omrežja Facebook in z objavo aktualnih novic obveščali o najnovejših rezultatih naših dirkačev.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ob sredah zvečer bomo gledali Nissanove oglase
Vpoklic pri Mazdi