Novice

Aleksander Čonda s številko 16 na VN Slovenije

Rezervna voznika bosta Matic Voldrih (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).

Iz AMD Krško, ki sedmega septembra na stadionu Matije Gubca v Krškem organizira največjo slovensko moto prireditev v tem letu, dirko za VN Slovenije v spidveju, so sporočili, da bo nosilec številke 16 na deseti dirki letošnje Speedway Grand Prix (SGP) serije Aleksander Čonda, član kluba ST Lendava.

Čondo, ki se bo tako meril z najboljšimi vozniki sveta, tudi slovenskim prvakom Matejem Žagarjem, je ta čast doletela prvič, zaslužil pa si jo je kot drugi najboljši voznik domačega državnega prvenstva.

S tem so se Krčani tudi držali dogovora, ki je bil sklenjen na Komisiji za spidvej pri AMZS, da posebno povabilo ali t.i. »wild card« za VN Slovenije avtomatsko pripade najboljšemu iz DP posameznikov v letošnji sezoni. Ker je prvenstvo že dvanajstič zapored osvojil Matej Žagar, ki je letos stalni član elitne spidvejske petnajsterice, ki se bori za naslov svetovnega prvaka, bo vsaj pet startov s smetano svetovnega spidveja prvič okusil Čonda.

»Za razliko od leta 2009, ko kot druga rezerva nisem dobil priložnosti za nastop med najboljšimi, sem si s tem že izpolnil prvi cilj te sezone, saj sem vedel, da moram skozi vso državno prvenstvo dobro dirkati, da mi uspe privoziti ta wild card,« je po dodelitvi povedal Čonda in dodal: »Maksimalno se bom pripravil in tudi svoje motorje naravnal na krško progo, ki jo resnično dobro poznam in verjamem, da lahko tudi kakemu od teh voznikov odščipnem pomembno točko, saj so vsi premagljivi, z večino pa sem tudi že vozil in jih nekaj celo pustil za seboj. Če bo teh odščipnjenih točk dovolj, pa se lahko nadejamo tudi kakega presenečenja, a zame bo že vsaka vožnja poseben izziv in se ne bom obremenjeval s končnim izidom. Vem pa, da lahko v tej konkurenci pokažem marsikaj, kar bi mi lahko pomagalo tudi v nadaljnji karieri, saj moram končno ponovno voziti v mednarodnih profesionalnih ligah.«
V tem vrstnem redu in za podobne »zasluge« si bosta lahko rezervno številko na najprestižnejši dirki sezone oblekla še Matic Voldrih iz AMTK Ljubljana ter Denis Štojs iz domačega AMD Krško. Na motor bosta skočila ob morebitnih težavah katerega od voznikov na dirki. Po izkušnjah in statistiki sodeč imata za kaj takega oba lepe možnosti.

Vir: Borut Cvetko / mediaspeed.net

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zelena pridobiva na pomembnosti
Ko oven zaustavi motorista