Novice

Ameriška vlada za obvezno povezljivost med vozili

Ameriška zvezna vlada se približuje točki, kjer so vozila, ki med seboj brezžično komunicirajo, le še korak oddaljena od realnosti. Podporniki poudarjajo, da bi se z omenjeno tehnologijo v vozilih varnost na cestah drastično povečala, pri čemer še vedno ne bi posegali v zasebnost uporabnikov.

Sistem so poimenovali preprosto V2V (Vehicle-to-Vehicle Communication) in bi za sporazumevanje med vozili uporabljal radijsko frekvenco ter voznike opozarjal na pretečo nevarnost trčenja s sosednjim vozilom. Oddelek za promet se že zavzema za obvezno uporabo sistema v vseh vozilih, kljub temu pa bo najverjetneje preteklo kar nekaj let, preden bi zakon lahko prešel v splošno veljavo.

Nacionalna agencija za varnost v prometu (NHTSA) je izpostavila dve varnostni funkciji, ki bi uporabljali sistem V2V: prvi je asistenčni sistem za zavijanje v levo in drugi sistem, ki zaznava gibanje vozil v križiščih, kar bi na letnem nivoju, po statističnih podatkih, lahko preprečilo celo okrog 592.000 nesreč in rešilo 1.083 življenj.

”Z aktivnim opozarjanjem voznikov na pretečo nevarnost bi lahko tehnologija V2V močno izboljšala varnost na avtocestah,” je dejal namestnik upravnika pri NHTSA David Friedman. Pri Agenciji dodajajo, da bi sistem lahko uporabili za pomoč vozniku pri zaznavanju vozil v mrtvem kotu, opozarjanju na čelno trčenje in na nevarnosti pri prečkanju križišča, kljub temu, da je veliko od teh varnostnih sistemov danes že na voljo v avtomobilih, a trenutno delujejo z uporabo drugačnih tehnologij.

Glede na vse bolj izpostavljeno tematiko nepooblaščenih vdorov v računalniške sisteme v avtomobilih, se v primeru obvezne uporabe sistema pojavlja tudi vprašanje varnosti sistema in varovanja osebnih podatkov. Pri NHTSA so zatrdili, da bi sistem uporabljali samo za varnostne namene, hkrati pa bi bil zaščiten z večplastnimi varnostnimi rešitvami. Obvezna uporaba V2V prav tako ne bi povečala odgovornosti avtomobilskih proizvajalcev, saj sistem ne bi odvzel nadzora vozniku, temveč ga zgolj opozarjal na nevarnost ter mu omogočal, da sprejema boljše odločitve.

Po izračunih bi dodaten sistem v novem vozilu dvignil stroške nakupa za 350 dolarjev v letu 2020, kasneje (projekcija 2058) pa bi se lahko z napredkom tehnologije in razširjenostjo uporabe cena spustila na 209 dolarjev.

Objava NHTSA je bila deležna pozitivnega odziva avtomobilskih proizvajalcev, ob dodatnem pomisleku nekaterih lobistov, da bi morale v zgodnjih fazah določene frekvence ostati rezervirane le za komunikacijo med vozili.

Ideja brezžične povezave med vozili ni nova, saj številni proizvajalci že razvijajo podobne tehnologije. Raziskovalni oddelek za promet na Univerzi v Michiganu je zaključil z raziskovalnim programom, v katerem je sodelovalo 3.000 ”povezanih” vozil. V 15-mesečnem testu je bilo poslanih preko 12 milijonov varnostnih sporočil in bilo opravljenih 60.000 interakcij med vozili. V prihajajočih testiranjih bi lahko uporabili vse do 20.000 vozil po celotni zvezni državi Michigan in poskrbeli za še zanesljivejše izsledke raziskave.

S pomočjo uvedbe komuniciranja med vozili želijo zmanjšati število usodnih nesreč. Naslednji korak v razvoju sistema bi bila razširitev na komunikacijo vozil s cestami in spremljajočo infrastrukturo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: NHTSA)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo potrdil prihod novega trivaljnika
Nov prodajno-servisni center Mitsubishi