Novice

Angleški trio iz skupine Jaguar-Land Rover za Jamesa Bonda

Jaguarjev osupljiv koncept C-X75 sicer ni prešel v velikoserijsko proizvodnjo, vendar bo svojih pet minut slave dobil v novem filmu o Jamesu Bondu. Poleg omenjenega superšportnika se bosta v filmu predstavila tudi Land Rover in Range Rover.

Jaguarjev super športnik s 582 kilovati, ki je bil preklican decembra leta 2012, bo najverjetneje zatočišče glavnega zlikovca v 24. nadaljevanju kultnega Bonda. Poleg omenjenega Jaguarja bo v filmu nastopil tudi močno predelan športni terenec Land Rover Defender ter najmočnejši osemvaljni Range Rover Sport SVR s 542 ‘konjskimi močmi’ in kar 680 njutnmetri navora.

Jaguar se je za izdelavo modela C-X75 združil z Williamsovim oddelkom naprednega inženiringa in po zadnjih informacijah vanj vgradili petlitrski osemvaljni bencinski agregat, ki je nadomestil originalno vgrajen hibridni pogon.

Po poročanju skupine Jaguar-Land Rover sta oba športna terenca izdelana v diviziji za posebne operacije, kjer so jima nadeli ogromna terenska platišča in pnevmatike s skoraj stocentimetrskim premerom. Z izboljšanim podvozjem in posebnimi ojačitvami karoserije sta oba terenca pripravljena na najhujše pogoje.

Glavna zvezda bo zagotovo nedavno predstavljen edinstveni Aston Martin DB10, ki ga bo vozil glavni junak Daniel Craig. Spectre, kot je poimenovano 24. nadaljevanje Jamesa Bonda, bo v kino dvorane prišel 6. novembra letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar/Land Rover)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja sedemsedežni BMW serije 2 Gran Tourer
Brutalen električni avtomobil na morsko vodo