Novice

Arrinera Hussarya – najnovejši poljski superšportnik

Prve uradne fotografije poljskega superšportnika s precej zapletenim imenom Arrinera Hussarya so zaokrožile po svetovnem spletu.

Arrinera Hussarya bo poganjal 6,2-litrski osemvaljnik, ki proizvede 485 kW (650 KM) in kar 820 Nm navora. Od 0-100 km/h se bo izstrelil v 3,2 sekundah in dosegel končno hitrost 340 km/h. S svojimi izkušnjami je pri izdelavi Hussarye sodeloval tudi Lee Noble, ki ima za seboj že kar nekaj uspešno izdelanih superšportnikov. Na uradni strani Arrinere so zapisali: ”Lee Noble, svetovno znani izdelovalec vozil je zastavil svoje ime v dobro našega projekta. Trenutno je član nadzornega odbora in delničar Arrinera Automotive S.A. Odgovoren je za tehnično plat izdelave superšportnika kot tudi za dizajn in izdelavo karoserije.”

Hussarya bo unikaten izdelek z odlično aerodinamiko in lahko konstrukcijo. V notranjosti bo poudarek na vrhunskem usnjenem oblazinmjenju in kompozitnih materialih. Klimatska naprava in vrhunski avdio sistem sta obvezen dodatek k luksuzni notranjosti. Za doplačilo bo na voljo tudi toplotna kamera, s katero bo lahko voznik opozorjen na nevarnosti pred vozilom.

Dirkalne zavore premera 350 mm bodo poskrbele za učinkovito in hitro ustavljanje 4.450 mm dolge in 2.056 mm široke Hussarye. Neodvisen sistem vzmetenja bo skrbel za varno in hitro izpeljane zavoje. Karoserija bo izdelana iz karbonskih vlaken in kevlarja ter bo nameščena na jekleno šasijo. Masa vozila bo znašala le 1.300 kilogramov. S proizvodnjo evropskega superšportnika bodo pričeli v prihodnjih mesecih in na leto naredili okoli 100 vozil. Cena, za vse zainteresirane – okoli 115.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir. Autocar, Arrinera.com. Foto: Arrinera)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Arrinera Hussarya – najnovejši poljski superšportnik"


xxl
10 leta 24 dni nazaj

Odlična cena,lep avto.6,2 8 cilindrov,Chevrolet?

 
Kia v Mozambiku zagnala novi ‘Green Light’ projekt
Bavarcem zmanjkuje cifer, prihaja serija 9