Novice

AUDI AG prevzema izdelovalca športnih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A.

Družba AUDI AG bo od skupine Investindustrial prevzela legendarnega italijanskega izdelovalca šport¬nih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A. s sedežem v Bologni.

Prevzem naj bi bil realiziran kar najhitreje, potem ko bo pridobljeno soglasje skladno s kartelno zakonodajo. S tem sta se danes v Hamburgu strinjala nadzorna sveta družb AUDI AG in VOLKSWAGEN AG. Ducati v svetu velja za vodilno prestižno znamko za izdelovanje motornih koles in so ponaša z izjemnim strokovnim znanjem s področja motornih tehnologiji in lahke gradnje.

Poleg legendarnih italijanskih znamk Lamborghini in Italdesign je Ducati zdaj že tretji Audijev steber v Severni Italiji. Obenem je to tudi nadaljnji gradnik Audijeve strategije rasti. Rupert Stadler, predsednik uprave družbe AUDI AG: “Ducati v svetu velja za prestižno znamko med proizvajalci motornih koles in se lahko pohvali z dolgo tradicijo na področju športnih motociklov. Podjetje se ponaša z odličnim znanjem o visoko¬zmogljivih motorjih in lahko gradnji in se uvršča med najbolj donosne izdelovalce motornih koles na svetu. Ducati se torej odlično ujema z Audijem.” Napredni krmilni sistemi, posebni postopki zgorevanja v komorah pri Ducatijevih motorjih, s tem povezana športna usmeritev in bogate izkušnje s področja lahke gradnje torej za družbo AUDI AG in koncern Volkswagen predstavljajo velik potencial.

Predsednik Audijevega skupnega delavskega sveta Peter Mosch je izjavil, da pred-stavniki delojemalcev družbe AUDI AG podpirajo trajnostno, soglasno sprejeto strategijo rasti podjetja. Peter Mosch: “Izkoriščati moramo priložnosti, ki jih Audiju ponuja globalizacija. To tudi delamo. Vsi Audijevci se že veselimo sodelovanja z novimi kolegicami in kolegi iz družbe Ducati.”

Ducati je usmerjen globalno in proizvaja na sedežu družbe v Bologni ter v lastni tovarni na Tajskem. Podjetje ima pod seboj vrsto hčerinskih uvozniških družb na strateških trgih. Strokovnjaki pričakujejo, da bo trg motornih koles v naslednjih letih močno zrasel, predvsem v Aziji. V letu 2011 je Ducati prodal okrog 42.000 motornih koles in dosegel promet v višini okrog € 480 mio. Družba ima okrog 1.100 zaposle¬nih.

Leta 1926 sta družbo v Bologni ustanovila Adriano in Marcello Ducati. V podjetju Società Scientifica Radiobrevetti Ducati so najprej izdelovali sestavne dele za radie.
Leta 1949 so začeli proizvajati motorna kolesa.

Ducati se s svojim tekmovalnim oddelkom Ducati Corse že več desetletij aktivno udejstvuje v športnem motociklizmu. Danes se največ posvečajo uradni tovarniški ekipi Ducati, ki v razredu MotoGP nastopa na svetovnem prvenstvu v motociklizmu, in prvenstvu Superbike World Championship, kjer podpirajo uspešne zasebne tekmoval-ne ekipe. Ducati je v okviru svetovnega prvenstva superbike na 21 tekmovanjih 17-krat osvojil naslov zmagovalca med proizvajalci in 14-krat med vozniki.

Vir: Audi

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "AUDI AG prevzema izdelovalca športnih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A."


Daedalus
12 leta 3 dni nazaj

Ja, andrej, ker Lamboti so pa res brezdušni zadnja leta. 😀

xandrej
12 leta 3 dni nazaj

Katastrofa še eden ostaja brez duše!

LukL
12 leta 4 dni nazaj

odlična novica 🙂

 
Predsednik in izvršni direktor podjetja Volvo Car Corporation Stefan Jacoby imenovan za »Vplivneža leta«
Opel širi podatkovno bazo za reševanje