Novice

Audi je predčasno pokazal koncept Prologue Allroad

Audi je še pred uradnim razkritjem na avtomobilskem salonu v Šanghaju pokazal nov koncept Prologue Allroad.

Po konceptih Prologue Coupe in Prologue Avant je Audi predstavil še tretji Prologue Allroad, ki ima vgrajen hibridni agregat s 540 kilovati in sloni na povišani karoseriji Avanta. Tako kot pri prejšnjih konceptih, tudi tukaj Audi prikazuje nov oblikovalski jezik, na katerem so zadnje čase pospešeno delali. Prologue Allroad sloni na konceptu Prologue Avant, vendar je 77 milimetrov višji in prikazuje bolj trpežen zunanji videz, zahvaljujoč poudarjenim obrobam blatnikov in pragov.

Pod pokrovom motorja sta nameščena štirilitrski osemvaljni agregat TFSI in električni motor, integriran v osemstopenjski samodejni menjalnik Tiptronic. Skupna moč je 540 kilovatov (734 KM), sistem pa proizvede neverjetnih 900 njutnmetrov navora, ki jih prenaša na cesto preko štirikolesnega pogona Quattro. Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje le 3,5 sekunde, zato je težko verjeti, da Prologue Avant povprečno porabi le 2,4 litra goriva na prevoženih 100 kilometrov. Emisije CO2  znašajo 56 g/km, najnovejši pogonski agregat pa ne bo uporabljen le pri Audijevih modelih, temveč bo vgrajen tudi v naslednjo generacijo Porsche Cayenna in v model Bentley Bentayga.

Litij-ionska baterija 14.1 kWh je nameščena v zadek vozila in v povsem električnem načinu omogoča do 54 kilometrov dosega. Baterijo se lahko polni preko običajne vtičnice ali pa preko Audijevega brezžičnega sistema, ki je trenutno še v razvoju in bo na voljo za vsa električna serijska vozila proizvajalca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi je predčasno pokazal koncept Prologue Allroad"


uros11
9 leta 7 dni nazaj

Nekam malo km naredi s 14.1 baterijo, se še komu zdi? Morda je toliko težji? Golf s 5 kWh več naredi vsaj 2x toliko.

 
Športni Volkswagen Scirocco GTS s 162 kilovati
Hyundaijev sistem onemogoča delovanje mobilnega telefona v avtomobilu