Novice

Audi R8 e-tron leta 2012

Audi je oznanil, da bo nedavno predstavljeni, takrat še eksperimentalni R8 e-tron, do serijske proizvodnje razvil in trgu ponudil že leta 2012.

Vozilo, ki je zasnovano, da se spopade z najboljšimi, v mislih imamo Mercedesov napovedani SLS AMG E-cell, poganjajo štirje asinhroni elektromotorji z močjo 230 kilovatov (313 KM) in neverjetnimi 4.500 njutonemetri navora. Moči in predvsem navora je dovolj za impresivnih sprint do 100 km/h, ki naj bi znašal vsega 4,8 sekunde, končna hitrost trenutno še ni znana.

Energijo motorji črpajo iz vodno hlajenih litij-ionskih akumulatorjev, nameščenih takoj za potniško kabino. Vsega 550 kilogramov težki akumulatorji ponujajo 53 kWh shranjene energije, kar naj bi omogočalo avtonomijo do 250 kilometrov. S pomočjo hitrega polnilca se napolnijo v vsega 2 in pol urah, preko običajne električne vtičnice v šest do osem urah. Kljub 1.600 kilogramov suhe teže, vozne lastnosti električno gnanega R8 naj ne bi bile ogrožene – še več, zaradi 70 odstotkov moči, ki se v običajnih razmerah prenaša na zadnji kolesi, ostalo pa na prednji in jo je moč, v primeru potreb, individualno razporejati med vsa gnana kolesa, naj bi bile vozne lastnosti in lega na cesti celo boljše kot pri bencinskih bratih.

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Audi R8 e-tron leta 2012"


toMmy
13 leta 5 meseci nazaj

Kakšne zvezde se bodo z veseljem “pohvalile” z električnim.

jurcek3
13 leta 5 meseci nazaj

fajn napredujejo z elektro motorji, ampak vseeno je 2.5 uri prevec, in kdor bo imel denar za tak avto, se bo verjetno odlocil za bencinskega,

Sagaris
13 leta 5 meseci nazaj

Kaj mu piše na obratomeru? 😀

Tad
13 leta 5 meseci nazaj

Je kr pravi podatek.

BBS
13 leta 5 meseci nazaj

Pa je to pravilno, 4.500 Nm navora in celih 4,8 sekunde do 100? Dosti se mi zdi, za tak navor.

 
Nova družinska Španka je tu!
Lamborghini Sesto Elemento gre v serijsko proizvodnjo