Novice

Audi R8 LMX – prvi serijski model na svetu z laserskimi dolgimi lučmi

Audi R8 LMX z močjo 419 kW (570 KM), ki hitrost 100 km/h doseže v 3,4 sekunde (poraba 12,9 l goriva na 100 kilometrov; emisija CO2 299 gramov na km) nudi osupljivo dinamiko in najsodobnejše tehnologije. Kot prvi serijski avtomobil na svetu ima Audi R8 LMX vgrajene laserske dolge luči. Audijev posebni model je že mogoče naročiti, prva vozila pa bodo kupcem začeli dobavljati poleti.

Audi ima vodilno vlogo pri razvoju tehnologije avtomobilskih luči. Leta 2008 je Audi R8 kot prvi serijski avtomobil na svetu dobil žaromete s celostno LED-tehnologijo, leta 2012 so sledili še smerniki z dinamičnim prikazom. Z matričnimi LED-žarometi, ki so bili prvič predstavljeni leta 2013 v prenovljenem A8, je Audi odprl novo poglavje avtomobilske svetlobne tehnike. Z R8 LMX pri Audiju naznanjajo naslednjo novost – laserske žaromete za dolge luči, s katerimi se je domet osvetlitve ponovno izboljšal. To pa je idealno za športni avtomobil, kakršen je Audi R8 LMX.

Pri razvoju inovativnih svetlobnih tehnologij Audijevi inženirji tesno sodelujejo s svojimi sodelavci s področja športnega avtomobilizma. Kombinacija LED in laserskih dolgih luči bo prvič uporabljena 14. in 15. junija na vzdržljivostni preizkušnji 24 ur Le Mansa v novem Audiju R18 e-tron quattro. S tem se pri Audiju nadaljuje tradicija, da nove tehnologije za serijsko uporabo najprej preizkusijo v športnih modelih.

„Audi že leta prevladuje na najpomembnejših 24-urnih dirkah. Poleg izjemne pogonske tehnologije TDI je velika prednost za naše voznike prav maksimalna svetilnost, ki predvsem pri nočnih dirkah bistveno prispeva k uspehom,“ je dejal prof. dr. Ulrich Hackenberg. „Z uporabo laserskega žarometa v Audiju R8 LMX smo utrdili naš vodilni položaj na področju svetlobne tehnologije. Za kupce to pomeni večjo varnost in potrjuje, da je naša prednost v pravi tehniki,“ je še povedal direktor razvoja v družbi AUDI AG.

Pri novih laserskih dolgih lučeh laserski modul v vsakem žarometu ustvarja svetlobni stožec, ki ima dvakrat večji doseg kot žarometi s celostno LED-tehnologijo. V vsakem modulu so uporabljene štiri zmogljive laserske diode s premerom samo 300 mikrometrov, ki proizvajajo moder laserski žarek z valovno dolžino 450 nanometrov. Modri žarek se v fosfornem pretvorniku spremeni v belo svetlobo, ki je primerna za uporabo v prometu
in ima barvno temperaturo 5.500 K. S takšno svetlobo so ustvarjeni idealni pogoji za človeško oko, voznik lažje prepozna kontraste in se manj utrudi. Laserski žaromet, ki se aktivira pri hitrosti 60 km/h, dopolnjuje LED dolge luči Audija R8 LMX in s svojim velikim dosegom vozniku nudi veliko prednost pri vidljivosti in varnosti. Inteligentna kamera s senzorjem prepozna druge udeležence v prometu in aktivno izključi dolge luči.

R8 je dinamični vrhunski model iz Audijeve ponudbe – njegov visokoturažni sredinsko vgrajeni motor, obese z dvojnimi prečnimi vodili in aluminijasta karoserija, izdelana po principu Audi Space Frame (ASF), so vsi tesno povezani s športnim avtomobilizmom. Audi R8 LMX je kot coupé na voljo v omejeni seriji 99 vozil. S 5,2-litrskim motorjem V10 z močjo 419 kW (570 KM) in navorom 540 Nm pri 6.500 1/min pospeši od 0 do 100 km/h v samo 3,4 sekunde. Največja hitrost, ki jo lahko doseže, je 320 km/h, povprečna poraba pa znaša 12,9 l goriva na 100 km (emisija CO2 je 299 gramov na kilometer). Kompaktni 7-stopenjski menjalnik S tronic prenaša sile na stalni štirikolesni pogon quattro. Skupaj z 19-palčnimi kolesi ima nameščene karbonsko-keramične zavorne kolute, ki imajo pri sprednjih kolesih premer 380 milimetrov. Za ekskluzivno oblikovanimi platišči žarijo rdeče eloksirane zavorne čeljusti. Audi R8 LMX ima spredaj pnevmatike v dimenziji 235/35 R 19, zadaj pa v dimenziji 305/30 R 19.


Novi vrhunski model je z individualnim lakom Audi exclusive v arino modri barvi s kristalnim učinkom pravi magnet za poglede. Velik fiksni usmernik zraka na zadku prispeva k večjemu pritisnemu tlaku na zadnji premi. Izdelan je iz matirane plastične mase, ojačane s karbonskimi vlakni (CFRP) – prav tako kot usmernik zraka spredaj, stranski krilci, pokrov motornega prostora, ohišji zunanjih ogledal, stranski zaslonki za zajemanje zraka (sideblades), osnovni usmernik zraka na zadku in difuzor. Enodelni okvir mreže hladilnika, mreže na sprednjih odprtinah za zajemanje zraka in izpustne mreže na zadku so lakirani v titanovo sivi barvi. Športni izpušni sistem ima svetleče črno lakirane izpušne cevi.

V črni notranjosti se nadaljuje dinamični značaj in prav tako jo zaznamujejo modri poudarki. Poklopni školjkasti sedeži imajo prevleke iz finega napa usnja, ki so prešite s karo vzorcem v sepang modri barvi, hrbtne obloge sedežnih naslonjal so lakirane v arino modri barvi. Šivi v sepang modri barvi poskrbijo za kontrastni učinek – tudi na ročici ročne zavore, sredinski konzoli, volanu in ščitniku nad kombiniranim instrumentom. Karo vzorec v sepang modri barvi se po vzoru školjkastih sedežev nadaljuje na stropni oblogi iz črne alkantare in vratnih oblogah iz finega napa usnja črne barve.

Notranjost zaokrožajo prefinjeni detajli. Za obloge sredinske konzole in ročice ročne zavore, za dekorativne elemente na vratih ter za lok, ki obdaja voznikov prostor, je uporabljen matiran karbon. Vstopne letve iz plastike CFRP imajo osvetljene aluminijaste vstavke, ki nosijo napis omejene serije. Izbirno ročico menjalnika S tronic in obkolensko oporo krasi fino napa usnje; predpražnika imata črne obrobe in sepang modre šive.

Audi R8 LMX bo na ceste zapeljal poleti. V Nemčiji znaša cena osnovnega modela pribl. 210.000 EUR.

Vir: Audi

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Žagar v Ljubljani zmagovalec uvoda v državno prvenstvo, hud padec Kukovice in Cvetka
Vozniki belih dostavnikov so varnejši od ostalih