Novice

Vozniki belih dostavnikov so varnejši od ostalih

Čeprav ima marsikdo občutek, da so vozniki belih dostavnih vozil predrzni in nemalokrat tudi nevarni, pa uradni podatki iz Velike Britanije kažejo drugače.

Če verjamete ali ne, verjetnost, da bodo vozniki dostavnikov udeleženi v prometni nesreči, je manjša kot pri ostalih voznikih avtomobilov, tovornjakov in avtobusov. Tako je bil na otoku leta 2012 vpleten v nesrečo le vsak 261. voznik dostavnika in vsak 146. avtomobilist.

Britanska vlada je v svojem poročilu navedla, da se je na njihovih cestah zgodilo 12.575 nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki dostavnih vozil. Ob 3,3 milijona omenjenih vozil to pomeni, da je imel voznik dostavnika 0,38 % možnost, da bo doživel nesrečo. Pri avtomobilistih je bila možnost 0,69 % (197.388 nesreč / 28,7 milijona avtomobilov).

Število dostavnih vozil v Veliki Britaniji narašča 2,5-krat hitreje od števila avtomobilov in sedaj predstavljajo že desetino voznega parka. Pri Kraljevem avtomobilskem klubu (RAC) ob tem dodajajo, da imajo vozniki belih dostavnih vozil zelo negativno konotacijo med ostalimi vozniki, vendar statistika kaže, da povsem neupravičeno.

Avtomobilizem.com (Vir: telegraph.co.uk. Foto: didbygraham)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Vozniki belih dostavnikov so varnejši od ostalih"


lexer
9 leta 11 meseci nazaj

Malo za lase privlečeno…Ker večina proizvajalcev dela bele dostavnike in agresija…Po celem dnevu za volanom verjemite imaš vsega polno rit…

 
Audi R8 LMX – prvi serijski model na svetu z laserskimi dolgimi lučmi
Limuzina po Putinovem okusu