Novice

Audi RS3 Sportback

Audi je povečal družino vozil z oznako RS v imenu – po novem je moč naročiti RS3 Sportback, ki je s 340 »konji« trenutno najmočnejša serijska petvratna kombilimuzina na svetu.

Najprej o motorju – RS3 poganja iz modela TT RS poznani, 2,5-litrski petvaljnik z 250 kilovati (340 KM) in 450 Nm navora, kar je, ob štirikolesnem pogonu, sedemstopenjskem menjalniku DSG in s pomočjo sistema »Launch Control«, dovolj za 4,6 sekunde pospeška do 100 km/h in 250 km/h največje hitrosti. Povprečna poraba znaša 9,1 litra na 100 kilometrov, izpust emisij 212 gramov CO2 na kilometer.

V primerjavi z drugimi modeli A3 je RS 3 Sportback opazno drugačen. Vozilo so postavili na 19 palcev velika platišča in pnevmatike velikosti 225/35 spredaj in 235/35 zadaj. Zavirajo ga ventilirani koluti, spredaj premera 370, zadaj 310 milimetrov, vanje pa se zajedajo štiribatne zavorne čeljusti. Večjih zahtevam je prilagojen tudi ESP, ki ga je moč tudi povsem izklopiti. Poleg več tehnike je RS3 Sportback moč prepoznati še po drugačni motorni maski, z večjimi odprtinami za zajemanje zraka, LED glavnih žarometih, razširitvah blatnikov, poudarjenih pragovih, velikem zračnem krilu na koncu strehe in difuzorju povsem spodaj.

Notranjost razvaja z udobjem in športnostjo, med drugim so vanj vgradili školjkasto oblikovane sedeže, manjši, bolj športen multifunkcijski volan ter ga bogato opremili z vso opremo za udobje, ki jo kupci takšnega vozila pričakujejo.

Avtomobil bo Audi začel prodajati spomladi drugo leto, cena v Nemčiji pa je tudi že znana. Ta znaša 49.900 evrov.

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Audi RS3 Sportback"


Dr.M3
13 leta 5 meseci nazaj

Je pa pohvalno da bo noterj petvaljnik. Ker tisto rahitično “donenje” 2.0TSI bi bilo res smešno (za 60k EUR hehe).

Dr.M3
13 leta 5 meseci nazaj

Lahko bi se bolj razlikoval glede na S3. S feltnami pa ne vem kaj so mislili ker so grozne. O “49.900 EUR” lahko samo sanjaš pri nas. Pri nas bo sigurno čez 55k EUR. Z opremo pa čez 60k EUR. In pridemo do nadvse smešne cene za hatcha. Za tole vsoto pa se dobi že boljše avte.
Če bi bil tak avto 50kEUR z opremo bi bil super zadeva.Ampak za rang 60k + pa so v igri drugi

MyWay
13 leta 5 meseci nazaj

Mmm strupen pet valjnik v malem Audi-ju. *cedijo se sline*

peroRS
13 leta 5 meseci nazaj

49.900€?? Ne bom rekel, da je to poceni, vendar sem pričakoval veliko višjo ceno. ZVERINA!

snikerson
13 leta 5 meseci nazaj

strup, drugače pa, sprednje pnevmatike širše? je to točen podatek + tiskarski škrat “vozilo so postali na 19 palcev” postali?

 
Razvoj športne linije
Električni iQ potrjen