Novice

Audi TT Offroad bo predvidoma serijski TTQ

Audi hitro in učinkovito širi ponudbo svojih športno terenskih vozil. Po poročanju revije Car bo na ceste leta 2017 zapeljal štirikolesno gnani športni terenec Audi TTQ, ki je bil nedavno predstavljen kot TT Offroad Concept.

”Nimamo druge izbire, kot da iz nuje naredimo prednost. Ob izbiri TTQ se izognemo soočenju s Fiatom*, ne prenatrpamo družine Q ter dodamo svežino tematiki TT,” je razložil višji poslovodja pri Audiju. V zadnjih osemnajstih mesecih so s tremi različnimi smermi in številnimi koncepti želeli športno linijo TT obuti v terenske čevlje.

Prvi poskus, ki je dobil rdečo luč, je bil Audi TT Allroad, predstavljen leta 2014 na avtomobilskem salonu v Detroitu. Z zapeljivim zunanjim videzom je prepričal številne oboževalce, a so se vodilni pri nemškem gigantu odločili, da ponuja premalo prostorno notranjost. Bolj praktična izvedba modela v karoserijski različici ”shooting brake” z daljšim zadnjim previsom pa naj bi bila zanimiva le za Evropejce, zato so zamisel opustili.

Septembra so na avtomobilskem salonu v Parizu predstavili koncept TT Sportback, ki je do sedaj, zaradi elegantnega in učinkovitega videza, veljal za enega izmed najbolj kredibilnih konceptov. A so se v Ingolstadtu odločili, da tudi TT Sportback ne bo prešel v velikoserijsko proizvodnjo, saj je zaradi majhnih vrat oteženo vstopanje in izstopanje, zaradi nizke strešne linije na zadnjih sedežih ni prostora za glavo, kljub 4.470 milimetrom pa je zadaj premalo prostora za potnike. Omenjene napake bi načeloma lahko odpravili, a bi TT Sportback med drugim neposredno vplival na prodajne številke Audija A5 Sportback, ki se je izkazal z odličnimi rezultati.

Ostal je TT Offroad koncept, ki 2.630 milimetrov dolgo medosno razdaljo deli z modeloma TT in A3 Sportback. Študija si deli platformo z modelom Q3, ki že spada v novo družino MQB vozil. Poleg ostalih prednosti TT Offroad ponuja obilico prostora v potniški kabini ter dovolj velik prtljažni prostor, kljub 60 milimetrov nižji strešni liniji pa še vedno omogoča odličen položaj za volanom. Potniška kabina naj bi sledila zadnjih oblikovalskim smernicam in se pohvalila z odlično ergonomijo ter prečiščenim videzom.

Avtomobilizem.com (Vir: Car. Foto: Audi)

*Fiat ima pravico do uporabe nazivov Q2 in Q4.

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Audi TT Offroad bo predvidoma serijski TTQ"


a_sist
9 leta 2 meseci nazaj

pol verjetno še cabrio verzija 🙂

Daedalus
9 leta 2 meseci nazaj

Ja in kaj še…ja0.

 
Orjaški Stig na poti v Varšavo
Mitsubishi napoveduje ženevski koncept