Novice

Audijeva in Porschejeva platforma EV za tri družine modelov

Audi in Porsche sta razkrila nove podrobnosti o platformi za električna vozila, ki jo razvijata s skupnimi močmi.

Po informaciji, da ima Porsche vodilno nalogo pri razvoju platforme SPE (Sport Platform Electric), ki bo skupna električnim športnim in superšportnim modelom koncerna Volkswagen, so Nemci zdaj razkrili, da pod taktirko Audija zadnjih deset mesecev skupaj s Porschejem poteka razvojno delo na platformi PPE (Preimum Platform Electric). Kot so najavili že novembra lani v spremnem besedilu enega od poročil skupine Volkswagen, bo prvi serijski model, osnovan na PPE, ugledal luč sveta leta 2021, ali bo ta iz Ingolstadta ali iz Stuttgarta, pa še ni jasno,

Tako imenovana platforma PPE bo osnova za prestižne elektro Porscheje in Audije. Skupno naj bi nudila podlago za tri družine električnih modelov Audi in Porsche. Po poročanju Porschejevega vodje upravnega odbora Oliverja Bluma dela na PPE platformi ekipa, ki jo sestavlja 550 Audijevih in 300 Porschejevih inženirjev. Prav veliko podrobnosti o platformi sicer ni znanih, a Nemci zagotavljajo, da bo ta optimalno izrabljala prednosti električnega pogona. Poudarili so tudi, da bo arhitektura izdatno prilagodljiva, saj jo bo moč uporabiti tako za vse bolj popularne križance kot tudi za običajne modele, kot so limuzine, kupeji ali karavani.

Nemci so ob tej najavi dali jasno vedeti, da bodo navkljub skupni tehnični osnovi serijski modeli načrtno drugačni ter razviti v skladu z vrednotami posamezne znamke, tako da potencialni kupci ene in druge znamke ne bodo zmedeni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi, Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda bo v Ženevo pripeljala našminkan Jazz X-Road
Pikolovstvo? Ne. Sledenje napredku.