Novice

Avtomobilizem.com s Puščavskim lisjakom na Desert Challenge

Na prijazno povabilo Mirana Stanovnika se je član uredništva Avtomobilizem.com kot del spremljevalne ekipe odpravil na puščavski rally Desert Challenge v Abu Dhabi, glavno mesto Združenih arabskih emiratov.

Miran Stanovnik je na svoji Facebook strani pred dnevi zapisal: “Dragi prijatelji. V moji garaži manjka reli motor kar pomeni da bom čisto zares dirkal v Abu Dhabiju v začetku aprila tja do Velike noči…”

Rally Desert Challenge v Abu Dhabiju poteka že od leta 1991 in velja za najbolj vročo in peščeno dirko na svetu. V začetku so na dirki tekovali le z avtomobili, v letu 1995 pa so se jim pridružili še motocikli. Od leta 2002 med tekmovalna vozila sodi še kategorija tovornjakov. Eden najbolj zanimivih večkratnih zmagovalcev preteklih let je Stéphane Peterhansel, ki je v Abu Dhabiju pobiral lovorike tako z avtomobilom (Mitsubishi – 2002, 2003, 2005, 2007, Mini – 2011) kot tudi z motociklom (Yamaha – 1996, 1997).

Tudi Stanovniku je Desert Challenge že dobro znan, saj ga nanj spominjajo tako odlični rezultati kot tudi hude poškodbe. Na letošnji dirki bo tekmoval s svojim KTM 450 RALLY, na pot pa se je z Brnika odpravil v četrtek, saj ga danes že čaka prva super specialka. Rally Desert Challenge bo potekal do 6. aprila 2012.

Opomba uredništva: Novica je bila objavljena kot prvoaprilska šala, seveda le v delu, ki se tiče udeležbe člana našega uredništva. Miran Stanovnik tekmuje v Abu Dhabiju ter je danes v dvokilometrski specialki zasedel odlično 6. mesto v skupini. Držimo pesti za čim boljšo uvrstitev!

Tekst: Avtomobilizem.com Foto: PR, Miran Stanovnik, Avtomobilizem.com

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Avtomobilizem.com s Puščavskim lisjakom na Desert Challenge"


berlonso
12 leta 1 mesec nazaj

haha nisem povečal slike in nisem opazil očitnega photoshopa 🙂

_furby_
12 leta 1 mesec nazaj

lej na drugi sliki moj bivsi motor 😀

Gosic
12 leta 1 mesec nazaj

Slab fotoshop 😉

erixon
12 leta 1 mesec nazaj

1. april much?

 
Maserati z odprtjem prvega zastopstva v Tel Avivu začenja prodajo v Izraelu
Novost v paleti vozil Alfa Romeo Giulietta