Novice

Avtomobilski salon v Tokiu bo postal salon mobilnosti

Organizatorji avtomobilskega salona v Tokiju so se odločili, da prireditev vsebinsko razširijo na področje mobilnosti.

Avtomobilski salon v Tokiu (Tokyo Motor Show) bo prihodnje leto odprl svoja vrata kot japonski salon mobilnosti (Japan Mobility Show), saj so se organizatorji odločili spremeniti koncept prireditve in predstavitvi avtomobilov dodati nove vsebine.

Pri japonskemu združenju avtomobilskih proizvajalcev (JAMA) naj bi še ta mesec pričeli zbirati prijave podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem in ponudbo različnih oblik storitev mobilnosti. Za sodelovanje na salonu mobilnosti, ki bo v novi obliki prvič oktobra prihodnje leto, želijo poleg avtomobilskih proizvajalcev pritegniti tudi podjetja, ki se ukvarjajo s ponudbo različnih vrst storitev mobilnosti. To je poudaril tudi Juna Nagata, ki vodi organizacijski odbor prireditve.

Dogodek naj bi se prihodnje leto odvijal v razširjeni obliki na ožjem območju mednarodnega razstavišča v Tokiu (Tokio International Exhibition Center), v primeru potrebe po dodatnih prizoriščih pa naj bi ga razširili še na bližnje lokacije, primerne za izvedbo takšnih dogodkov. Vsa prizorišča naj bi bila skupno sposobna sprejeti predviden milijon obiskovalcev.

Po besedah predsednika upravnega odbora združenja JAMA in izvršnega direktorja Toyote Akia Toyode, s prenovo prireditve postavljajo nov okvir, ki bo omogočil sodelovanje podjetjem s področja mobilnosti in izraža upanje, da bo dogodek prinesel na Japonsko novo energijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: JAMA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Google Maps z izboljšano podporo za lastnike električnih vozil
Jaguar Land Rover množično zaposluje