Novice

Bentley v dilemi na poti k elektrifikaciji pogonov

Pri Bentleyu naj bi na podlagi izjav njihovega predstavnika raziskovali možnosti za zamenjavo obstoječih agregatov V8 in W12 s povsem električnim pogonom.

V intervjuju za Autocar je Hans Holzgartner, produktni vodja in vodja trženja za model Mulsanne, dal vedeti, da bo Bentley morda celo povsem preskočil razvoj hibridnega pogona ter se napotil neposredno k električni izvedbi: “Trenutno je videti, da bo povsem električen pogon edini dovoljeni način za vstop v nekatera kitajska mesta. Ne bi rekel, da jih (hibridne pogone) povsem umikamo, a se zdi, da brez izključno električnega načina v določena mesta na Kitajskem ne bodo smeli niti vsi hibridi.”

Glede na gladko in prefinjeno delovanje Bentleyeve aktualne motorizacije je Holgartner pojasnil, da bi alternativni električni pogoni v popolnosti ustrezali karakterju znamkinih modelov, še posebej zaradi svojega visokega navora in tihega delovanja: “Po mojem mnenju je elektrika veliko bolj primerna za večje, težje in bolj uglajene limuzine kot za športne avtomobile. Pri avtomobilu velikosti Mulsannea je tako ali tako vse odvisno od navora. Značilnosti električnega pogona – dovolj navora v spodnjem delu, skoraj povsem tiho delovanje, uglajenost – povsem ustrezajo.”

Po drugi strani je po njegovih besedah pravi izziv ustvariti nekaj, kar bo tako zanimivo v vožnji, kot so aktualni Bentleyi – še posebej, če govorimo o Mulsanneu Speed, ki ga bi uporabniki zagotovo vsake toliko želeli spraviti v prijetno zvočne obrate. Verjetno je vsem jasno, da bodo na koncu pri odločitvi prevladale številke.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kateri bo naslednji avtomobilski proizvajalec s tovarno v Romuniji?
Nov družinski član: Renault Megane Grandcoupe