Novice

Bentleyev novi Continental GT

Angleški proizvajalec prestižnih štirikolesnikov iz Crewa bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil novo generacijo modela Continental GT. Pri Bentleyu hkrati obljubljajo, da bo novi Continental lažji, hitrejši ter brezčasnejši, zaradi česar napovedujejo, da bi lahko postal njihov najbolj zaželen model na trgu. Celo bolj od športno uporabne Bentayge!

Ker pri Bentleyu ničesar niso želeli prepustiti naključju, tokrat niso brskali več po Volkswagnovih policah, temveč po Porschejevih ter za osnovo vzeli Panamerino platformo (MSB). S tem so želeli ustvariti bistveno bolj vozno uživaški kupe, kot je bil to do sedaj. Tako bo ob njegovem prihodu na trg na začetku na voljo zgolj 12-valjna motorizacija, poznana že iz modela Bentayga.

Šestlitrski agregat bo v Continentalu proizvedel kar 632 »konjev« (900 Nm najvišja navorska vrednost), ki bo poskrbel, da bo 2.244 kilogramov težak Bentley pospešil od 0 do 100 km/h v zgolj 3,7 sekundah ter dosegel 333 km/h najvišje hitrosti. Za prenos moči bo skrbel dvosklopkovni osemstopenjski avtomatski menjalnik, štirikolesni pogon pa bo serijski. Proizvajalec hkrati navaja, da je tovarniška poraba za dva litra nižja kot pri predhodniku, a še vedno znaša 12,2 litra na 100 km.

Petični kupci, ki si bodo zaželeli novega Continentala, bodo lahko izbirali med 17 zunanjimi barvami, 15 različnimi vrstami notranjih oblazinjenj ter 8 različnimi okrasnimi furnirji. Pri čemer se znajo pri Bentleyu pohvaliti, da uporabijo za njegovo notranjost kar 10 kvadratnih metrov lesnega furnirja.

Cena novega Continentala GT zaenkrat še ni znana, v Nemčiji pa najverjetneje ne bo nižja od 200 evrskih tisočakov.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Talk; foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia s serijo napovednikov naznanja prihod nove generacije Dusterja
Dacia je razkrila spremenjeno podobo Dusterja