Novice

BMW je prenovil še zadnjega člana serije 3

BMW je lani prenovil skoraj celotno serijo 3, nedotaknjena je ostala le izvedenka GT, ki je sedaj le prišla na svoj račun.

Pričakovano so spremembe pri različici Gran Turismo (GT) manj opazne, kot to velja tudi pri ostalih članih serije 3. Zunanje in notranje spremembe bodo opazili le največji poznavalci, prenova pa prinaša še osveženo motorno paleto, nekaj novih tehnologij in spremenjene barvne kombinacije.

Začnimo pri zunanjosti. V malenkost drugačnemu sprednjemu odbijaču so nameščeni žarometi in meglenke s tehniko LED, ob pogledu na zadek se vidita spremenjen zadnji odbijač in drugačna grafika na žarometih LED. Barvni shemi so dodali tri nove odtenke, a je modra Estoril Blue na voljo le za M sport različice.

Pri BMW-ju želijo kupce prepričati z izboljšanimi materiali, nekaj dodatnimi kombinacijami oblazinjenja ter z  dodatki iz kroma in lesa. V oči najbolj bode predrugačen videz prestavne ročice, nova barvna kombinacija zaslona za nadzor klimatske naprave in spremenjen uporabniški vmesnik na večopravilni enoti. V primerjavi z ostalimi člani serije 3, ponuja GT bistveno več prostora. Zaradi njegove 110 milimetrov daljše medosne razdalje in skupne  dolžine (4.824 milimetrov) je v potniški kabini več prostora za potnike, to bodo opazili predvsem odrasli na zadnji klopi. V primerjavi z limuzino je večji tudi prtljažni prostor, ki v nespremenjeni obliki ponuja 520/1.600 litrov.

Motorno paleto sestavljajo trije prenovljeni bencinski agregati in kar pet dizelskih različic. Moč bencinarjev se razteza od 135 kW/184 KM do 240 kW/326 KM, pri dizelskih motorjih pa od 110 kW/150 KM do 230 kW/313 KM. Serijsko se moč preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par, a sta za bolj zahtevne kupce na voljo še štirikolesni pogon xDrive in 8-stopenjski samodejni menjalnik Steptronic.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, carscoops. Foto: BMW.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobilski lak iz koruznega škroba lahko samodejno popravi manjše praske
Samske ženske imajo rade (manjše) športne terence