Novice

BMW JoyDrive Tour 2012 in predstavitev BMW eko regate

Zunaj je lilo kot iz škafa, a to ni odvrnilo prvih povabljencev, ki so se danes odpeljali na letališče Lesce na otvoritev dogodka BMW JoyDrive Tour 2012 in predstavitev BMW eko regate

Nabor inovacij in raznovrstnost voznega parka, ki ga je znamka BMW tokrat postavila na ogled širši slovenski javnosti, je očitno dovolj močan magnet, da je kljub slabemu vremenu prepričal lepo število udeležencev. “Danes pa ne bo treba zalivat piste,” smo se na glas zasmejali z inštruktorji, ko smo pogledovali skozi vrata v naliv.

Zastopnik znamke BMW v Sloveniji je pred dobrim tednom dni povabil vse, ki jih zanima preizkušanje palete vozil BMW serije 3, BMW serije 1, BMW serije 5 Gran Turismo, BMW X5, BMW serije 5, BMW serije 6 Coupé in BMW serije 7, da se jim pridružijo na BMW JoyDrive Tour 2012. Na dogodku si udeleženci lahko ogledajo interaktivne predstavitve inovacij BMW ConnectedDrive, ki so predstavljene v posebnem razstavnem prostoru. Še bolj pomembno pa je, da bo cel regiment odličnih inštruktorjev BMW vsakemu izmed prijavljencev v pomoč pri odkrivanju morebitnih napak pri vožnji in s tem izboljševanju voznih sposobnosti. Mi pa smo si danes v spremstvu Marjana Božiča, izkušenega vodje BMW treninga voznikov, privoščili kratko vožnjo z BMW ActiveHybrid 5, ki združuje 6-valjni vrstni motor BMW TwinPower Turbo, sistem električnega pogona in 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Neverjeten koncept, jadrate lahko tudi z avtomobilom v brezvetrju …

BMW je za konec poskrbel še za sladkorček dneva: v živo smo si lahko ogledali (a na žalost le ogledali) BMW serije 6 Gran Coupe, prvi BMW-jev štirivratni kupe, ki na trg prihaja junija 2012.

Na dogodku je Tim Farčnik, vodja projekta BMW eko regata, predstavil glavne značilnosti prvega dolgoročnega in celovitega projekta, ki ga podpirajo partnerji družba BMW Group Slovenija, program Ekošola in WWF (World Wide Fund for Nature). Eko regata, letos druga zapored, je označena kot prvi dolgoročni in celovit projekt v Sloveniji za spodbujanje trajnostnega razvoja, ki ga združuje športna aktivnost – v tem primeru veslanje, ki velja za enega najbolj ekoloških vodnih športov. S pomočjo sredstev, ki jih bodo prispevali udeleženci regate, bodo izvedli aktivnosti projekta, ki so v letošnjem letu usmerjene v ohranjanje in izboljševanje kakovosti vodnih ekosistemov. Osrednji športnoveslaški in družabni dogodek bo potekal 19. maja 2012 na Bledu.

Besedilo in foto: Urška Radolović

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najboljši Peugeotov prodajalec in serviser v 2011 je koncesija Rodex iz Radomelj
Napolni se z energijo. Bodi zdrav na poti.