Novice

BMW M4 kabriolet ob pravem času

Včeraj smo poročali o konceptu serije 9, nekaj dni nazaj o najnovejšem X7, danes pa vam lahko, še pred uradno predstavitvijo na avto salonu v New Yorku, pokažemo tudi z močjo nabitega kabrioleta M4.

Vsaka generacija M3 je vedno dobila tudi različico brez strehe. In z vsako generacijo se je povpraševanje po brezstrešni različici še povečevalo, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo Bavarci predstavili tudi najnovejšo pridobitev v M liniji.

M4 kabriolet naj bi doživel svojo uvodno slavo pod reflektorji na salonu v New Yorku, vendar so v javnost še pred predstavitvijo prišle fotografije te 317-kilovatne (425 KM) pošasti. Trilitrski šestvaljnik bosta poganjali dve turbini v kombinaciji z 8-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Samodejni menjalnik bo od 0-100 km/h pospešil 0,2 sekunde hitreje kot ročni, ki mu to uspe v 4,6 sekunde.

Sprememb med običajno in kabrioletsko različico je malo. Poleg očitne pomične trde strehe je razlika med njima predvsem v lastni masi. Kabriolet je precej težji (za 240 kilogramov), kljub temu, da so zmanjšali težo strehe v primerjavi s prejšnjo generacijo E93 za 40 kilogramov. Zanimiv je tudi podatek, da so Nemci uspešno znižali maso iz prehoda M3 Coupe na M4 Coupe za kar 80 kilogramov.

BMW opravičuje visoko maso z večjim prtljažnim prostorom. Prtljažnik ima 370 litrov prostornine ob dvignjeni strehi in 220 litrov ob spuščeni. Upravljanje strehe je možno ob hitrostih do 20 km/h in se ob pritisku na gumb spusti v 20 sekundah.

M4 kabriolet bo opremljen s tipičnimi karoserijskimi dodatki, ki jasno nakazujejo njegov pedigre: agresivnejši odbijač z večjimi hladilnimi odprtinami, spremenjenimi mrežicami v maski, bolj zaobljen pokrov motorja, širši blatniki z vgrajenimi režami za boljšo aerodinamiko, spremenjena ohišja stranskih ogledal in nižji zadnji odbijač s štirimi izpušnimi cevmi. V primerjavi s predhodnikom je M4 kabriolet 56 mm daljši, 65 mm širši in 4 mm nižji.

Cena za M4 Kabriolet se bo začela pri okoli 73.000 evrov, kupiti pa ga bo mogoče proti koncu poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Autoblog. Foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajci ponoreli za južnokorejskimi vozniškimi dovoljenji
Kia z novim enoprostorcem na salonu v New Yorku