Novice

BMW na LA Motor Show 2013

BMW se pripravlja na edinstveno svetovno premiero in ameriški prvenec dveh izjemnih novih vozil na zahodni obali ZDA. Na avtomobilskem sejmu v Los Angelesu 2013 se bo svetu s svojo nenavadno kombinacijo dinamične zmogljivosti, estetske privlačnosti in vznemirljivostjo doživetja v vožnji z odprto streho predstavil BMW serije 4 Cabrio.

Samo nekaj tednov po predstavitvi na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu pa se bosta v znamenitem kalifornijskem velemestu ameriškemu trgu predstavila BMW i3 in BMW i8. BMW Group s prvim povsem električnim serijsko proizvedenim avtomobilom ter trenutno najbolj naprednim športnim avtomobilom na svetu predstavlja svojo vizijo prihodnosti, univerzalnosti in številnih možnosti, ki jih ponuja blagovna znamka BMW i.

BMW serije 4 Cabrio: Na novo opredeljen užitek v vožnji z odprto streho.

Svetovna premiera BMW serije 4 Cabrio naznanja začetek nove ere užitka v vožnji z odprto streho. S svojo posebno izrazno obliko se štirisedežnik z odprto streho bistveno razlikuje od modelov srednjega razreda BMW serije 3. Edinstvena estetika in opazno večje dimenzije v primerjavi s predhodnim modelom navdajo BMW serije 4 Cabrio z ekspresivno navzočnostjo. Tridelna, zložljiva trda streha nudi največjo stopnjo vsakodnevne uporabnosti v vseh letnih časih. Zaprta streha zagotavlja večje akustično udobje, s preprostim pritiskom na gumb pa se odpre v manj kot 20 sekundah. Ob vstopu na trg bodo za ta model na voljo šestvaljni vrstni bencinski motor, štirivaljni bencinski motor in štirivaljna dizelska pogonska enota z razponi moči od 135 kW/184 KM do 225 kW/306 KM.

BMW i se predstavlja z dvema modeloma: Električna mobilnost z BMW i3 in BMW i8.

Blagovna znamka BMW i z istočasnim lansiranjem prvega povsem električnega serijskega vozila in najbolj naprednega športnega avtomobila na svetu demonstrira širok spekter konceptov vozil usmerjenih v prihodnost. Oba modela predstavljata novo obliko premium karakteristik, ki se prvenstveno osredotočajo na trajnost. Električni motorji in litij-ionske visokonapetostne baterije so pri BMW Group razvili za vsak model posebej. Naslednji edinstveni element, ekskluzivno razvit za BMW i, je arhitektura vozila LifeDrive, ki vključuje potniško kabino iz plastične mase, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP), kar bistveno prispeva k optimizaciji mase.

BMW i3 je prvi premium avtomobil, ki je od samega začetka zasnovan kot izključno električno vozilo brez izpušnih plinov. Avtomobil, ki se ponaša z inovativnim oblikovnim jezikom BMW i, ponuja prostorno notranjost in štiri sedeže. Poganja ga 125 kW/170 KM električni motor, ki zagotavlja vozilu domet med 130 in 160 kilometri v običajnih prometnih razmerah. V sklopu dodatne opreme dvovaljni motor z notranjim zgorevanjem prevzame funkcijo za podaljšanje dometa, ki v tej izvedbi znaša do 300 kilometrov.

BMW i8 prihaja na trg leta 2014 kot športni avtomobil nove generacije. Model združuje dinamiko visokozmogljivega športnega avtomobila s porabo goriva in stopnjo emisij majhnega vozila. BMW i8 s svojo konfiguracijo sedežev 2+2 predstavlja futuristično obliko in inteligentno lahko konstrukcijo, ki ne nudi le vožnje brez emisij v urbanih središčih, ampak tudi športno zmogljivost na podeželskih cestah in avtocestah. Hibridni sistem vozila sestoji iz tlačno polnjenega trivaljnega bencinskega motorja s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki razvije 170 kW/231 KM in tehnologije BMW eDrive v obliki 96 kW/131 KM električnega motorja. BMW i8 s kombinirano močjo obeh pogonskih enot potrebuje zgolj 4,4 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h. Povprečna poraba goriva po evropskem testnem krogu za električne hibride znaša 2,5 litra na 100 kilometrov, medtem ko je vrednost emisij CO2 59 gramov na kilometer.

Novi BMW X5: Sports Activity Vehicle dodelan do popolnosti.

BMW X5 je veljal in še vedno velja za prvi in najuspešnejši Sports Activity Vehicle (SAV) na svetu. V svoji tretji generaciji se predstavlja z edinstveno in aerodinamično optimizirano obliko, do 90 kilogramov nižjo maso – odvisno od izbrane dodatne opreme – in številnimi inovacijami iz sklopa BMW ConnectedDrive. Novi BMW X5 je sedaj še bolj luksuzen in raznovrsten, predvsem pa navdušuje z večjo zmogljivostjo in še varčnejšo porabo goriva.

BMW Concept X4: Naslednje poglavje v zgodbi Sports Activity Coupé.

BMW znova utira novo pot z modelom v povsem novem segmentu vozil. BMW Concept X4 nudi vpogled v prihodnjo širitev serije BMW X. Konceptno vozilo združuje močan videz modela BMW X z razburljivo in športno avro modelov coupé blagovne znamke – pri tem pa ponaša koncept Sports Activity Coupé, ki ga je uspešno opredelil BMW X6, v nov razred. BMW Concept X4 vstopa na prizorišče s povsem samosvojim karakterjem. S tem pa gre po poti BMW X5, BMW X3, BMW X1 in BMW X6, ki so prav tako prevzeli vlogo pionirja in še danes postavljajo standarde v svojih razredih vozil.

BMW Motorrad K 1600 GTL Exclusive: Ultimativni luksuzni potovalni motocikel.

BMW K 1600 GTL Exclusive s svojim superiornim 118 kW (160 KM) šestvaljnim vrstnim motorjem ter najvišjo stopnjo tehnične izpopolnjenosti in udobja motociklistu odpira povsem nove dimenzije. Model »Exclusive« s svojim edinstvenim sklopom elementov opreme, ki vključuje protiblokirni sistem zaviranja ABS, elektronsko nastavljivo vzmetenje ESA II, elektronski nadzor za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (DTC), sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, prilagodljivo ksenonsko luč, dnevne luči kot tudi centralno zaklepanje in izjemno udoben sedež, zaseda vrh razreda luksuznih potovalnih motociklov. Model »Exclusive« navzven izžareva čistokrvni luksuz z različnimi kromiranimi poudarki, novo oblikovanimi instrumenti in zaključkom v barvi Mineral White z visokimi sijajem ter komponentami v kontrastni barvi.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rok Turk za konec sezone na rally Poreč
IIHS nagradil XC90 z 2014 Top Safety Pick+