Novice

BMW serije 5 prvič kot baterijsko-električni karavan

Trend rasti avtomobilskih modelov se nadaljuje tudi s sveže razkritim BMW serije 5 Touring oziroma povsem električnim i5 Touring, ki sta v dolžino zrasla za 97 milimetrov, postala širša za 32 milimentrov in pridobila 17 milimetrov v višino. Medosje se je podaljšalo za 20 milimetrov, prtljažni prostor pa meri pri vseh pogonskih opcijah 570 oziroma 1.700 litrov, če se v celoti podre zadnja sedežna klop.

Serija 5 Touring sledi oblikovnim smernicam limuzine. Največja sprememba je seveda zadaj, pri BMW-ju so poudarili karavanski značaj modela z visoko bočno linijo in elegantno padajočo strešno linijo. S kontrastnimi vstavki v zadnjem odbijaču so nekoliko poudarili športnost modela, ki pa kljub temu želi ugajati predvsem družinskim uporabnikom. Tudi zato so Bavarci na seznam serijske opreme dodali električno odpiranje vrat in uporabno dvojno dno v prtljažnem prostoru.

Za volanom znano okolje

Na armaturni plošči še vedno kraljuje ukrivljen element, znotraj katerega sta vgrajena dva manjša digitalna zaslona. Voznikov imaBMW i5 serija 5 Touring avtomobilizem.com_7 diagonalo 12,3-palcev, tisti na dotik, preko katerega se upravlja večino funkcij avtomobila, pa ima diagonalo 14,9-palcev. Vse skupaj podpira BMW-jev operacijski sistem 8.5, ki ponuja možnost številnih funkcij in naprednih povezav. Na seznamu serijske opreme je vegansko usnje, karavan dobiva tudi nov, spodaj prirezan volanski obroč in športne sedeže.

Baterijsko električni, priključni hibrid in dizel

Dve izvedenki i5, en priključni hibrid in dva dizla. Za vsakega nekaj, a tisti, ki si želijo šestvaljni dizelski motor ali priključni hibrid, bodo morali počakati do poletja. Z majskim začetkom prodaje bosta na voljo izvedenki i5 eDrive 40 Touring z 250 kilovati in 430 njutonmetri navora ter i5 M60 xDrive Touring z 442 kilovati in 820 njutonmetri navora. Pri obeh bo energija shranjena v bateriji kapacitete 81,2 kilovatne ure.

Za ljubitelje klasike bo ob lansiranju na voljo blagohibridni 520d Touring, ki ga bo poganjal dvolitrski štirivaljnik s 145 kilovati moči in 400 njutonmetri navora. Poleti se mu bo pridružil še blagohibridni 540d xDrive Touring z 220 kilovati moči in 670 njutonmetri navora. Prav tako bo poleti na voljo za naročilo priključni hibrid s sistemsko močjo 220 kilovatov in 450 njutonmetri navora, ki bo imel do 96 kilometrov električnega dosega.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "BMW serije 5 prvič kot baterijsko-električni karavan"


radar
2 meseci 21 dni nazaj

Prvi dve sliki, kot bi gledal kio..

2 meseci 21 dni nazaj

Aktualni model mi je mnogo bolj všeč, kot pa novi, ampak vse je stvar okusa

 
Škoda je pripravljena na razkritje prenovljene Octavie
Ford je poskrbel, da bo Puma še naprej pomemben igralec v razredu