Novice

Bo Teslina nova tovarna v Franciji?

Tesla želi svojo proizvodnjo razširiti izven ZDA, zato pospešeno išče nove lokacije svoje tovarne.

Tesla ima trenutno že manjši obrat na Nizozemskem, kjer poteka zaključna sestava vozil, ki so namenjena prodaji v Evropi. A kljub temu želi Elon Musk, izvršni predsednik podjetja, v Evropi zgraditi večjo tovarno, ki bi imela bistveno večji vpliv na proizvodnjo in redno dobavo modelov. Med najnovejšimi državami kandidatkami, kjer bi tovarna lahko stala, je Francija.

Po poročanju Reutersa je Ségolène Royal, francoska ministrica za energetiko, Musku ponudila prostor za izgradnjo tovarne v alzaškem Fessenheimu. V naslednjih dneh naj bi se dobila z vodstvom Tesle in jih poskušala prepričati, da izberejo prav Francijo. Lokacija se nahaja ob francosko-nemški meji, prostor za tovarno pa bi se našel v jedrski elektrarni, ki bo letos prenehala z delovanjem. A vse ni tako lepo, kot se zdi na prvo žogo, saj je potrebno z lokacije odstraniti celotno infrastrukturo elektrarne.

Francija je ena glavnih podpornic električnih vozil, saj kupcem slednjih nudi do 10.000 evrov subvencije, kmalu pa bodo pričeli z gradnjo tisoč-kilometrskega avtocestnega odseka z vgrajenimi solarnimi celicami.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Tesla)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poslastica za zbiralce: tovarniško obnovljena Land Roverjeva Serija I
Kia z novo bero oblikovalskih nagrad