Novice

Bombni preplah pri Mercedes-Benzu

Bombni alarm je včeraj popoldan predramil delavce v madžarski tovarni v Kecskemétu, kjer izdelujejo vozila Mercedes-Benz. Po hitri evakuaciji je bila tovarna po zadnjih dostopnih informacijah zvečer še vedno zaprta, uradna medijska Daimlerjeva stran pa trenutno ni dostopna.


Bombni tehniki so skupaj s pasjo enoto preiskali tovarno zaradi morebitne grožnje za  800 milijonov evrov vreden objekt, ki je zdaj popolnoma prazen. Evakuacija vseh delavcev je povzročila, da so vsaj za nekaj časa prenehali izdelovati izredno dobro prodajana modela CLA in razred B. Pred časom smo namreč pisali tudi o tem, da so zaradi velikega povpraševanja v tovarni dodali še tretjo izmeno.

Pri Daimlerju jemljejo zadevo skrajno resno in so z namenom iskanja krivca za nastalo situacijo preprečili odhod s posestva vsem zaposlenim. ”Skupaj s še tisoč drugih zaposlenih stojimo pred tovarno. Zaenkrat nismo dobili še nobene informacije, kdaj bomo lahko šli domov, ne dovolijo nam oditi na stranišče in od zadnjega odmora je minilo že pet ur, a nam do sedaj niso razdelili niti ene plastenke z vodo. Večina zaposlenih ima svoje mobilne naprave še v tovarni, zato ne morejo poklicati svojih najbližjih,” je zaskrbljujoče stanje opisal eden izmed zaposlenih.

“V tesnem sodelovanju z ustreznimi pristojnimi organi so bili vsi zaposleni evakuirani, gre za previdnostni ukrep,” je včeraj dejal tiskovni predstavnik Daimlerja na sedežu družbe v Stuttgartu. “Trenutno so na mestu policijski strokovnjaki, ki opravljajo preiskave.”

Zaposlenim, vodstvu in ostalim je ostalo le nemočno čakanje, da bombni tehniki potrdijo lažen klic in spustijo utrujene zaposlene domov. Dobava vašega že naročenega Mercedes-Benza pa se s tem lahko zavleče za kakšen dan.

Stroški, ki jih je pri tem utrpel Daimler, so zaenkrat še neznani.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik, Automotive News. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ženska tudi na vrh Citroëna
Inovativne svetleče cestne oznake zaenkrat na čakanju