Novice

Brezhiben Volvo P1800ES prodan za rekordno ceno na dražbi Bonhams

Volvo P1800ES, športni karavan letnik 1973, je bil prodan na dražbi Bonhams za rekordno vsoto 92.400 ameriških dolarjev. Ta švedski klasik je imel prevoženih le 13.000 milj (20.921 km). Dražba je bila izvedena v sklopu Greenwich Concours d’Elegance v Connecticutu v ZDA. »Kolikor vemo, je to nov svetovni rekord za klasičnega Volva«, pravi predstavnik Bonhamsa.

Omenjeni P1800ES je preživel svoje celo življenje v mestu Keene, v državi New Hampshire. Vsi trije lastniki so ga uporabljali zelo malo, prvi izmed njih ga je imel v lasti kar 27 let.

Rdeča barva je še povsem originalna, prav tako črno usnjeno oblazinjenje, še vedno pa je funkcionalna tovarniško vgrajena klimatska naprava.

Pred pričetkom dražbe se je pričakovalo, da se bo avto prodal v razponu od 30.000 do 40.000 dolarjev, vendar so bile ponudne s strani trenutnih in bivših Volvo prodajalcev močne; na koncu je zmagal ponudnik, ki je za avtomobil odštel več kot dvakrat več od pričakovane cene.

»Avtomobil je bil lepo ohranjen, vzdrževan in popolnoma originalen. To je bil glavni razlog, da je dosegel tako visoko ceno, saj bi imel tudi najboljši restavrator težave pri doseganju visoke kakovosti originalne izdelave,« zaključi Eric Minoff, specialist pri Bonhamsu.

Vir: Volvo. Foto: Bonhams

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls Royce odprl salon v Kambodži
Žagarjev boks s Pedersenom in pomembnih deset točk