Novice

Chanov kotiček: 46

46 je magično število. Število knjig Stare zaveze Svetega pisma. Število vseh kromosomov v človeški celici. V avto-moto logih najverjetneje najbolj prepoznavna tekmovalna številka, katera označuje doktor Rossija. Ter nenazadnje je 46. dan ravno tisti dan, katerega se serviserji in trgovci bojijo bolj, kot hudič križa!

Avtomobilski proizvajalci, trgovci in serviserji, polni samih sebe ter stoodstotno prepričani, da je njihov avtomobil absolutno nepokvarljiv ter v celoti »bulletproof«, pa se ob kakšni serijski napaki, ki ni odpravljiva kar čez noč, pričnejo obnašati kot brezglave kure. In bolj, ko se bliža 46. dan, ko bi morali odpraviti napako, bolj so podobni slovenski politiki, ki iščejo na nepravih mestih denarne rezerve v prerešetanem državnem proračunu, rekoč: »Če nam ne uspe, bomo pa malce zaobšli zakon!«

»Jah, veste, po Zakonu o varstvu potrošnikov je znano dejstvo, da vam morajo skladno z garancijskimi pogoji brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom, če vam napake niso odpravili v skupnem roku 45 dni.«, me nedavno razsvetli svetovalec na oddelku za svetovanje potrošnikov Ministrstva za gospodarstvo, katerega je moč celo brezplačno poklicati. In to celo eno celo uro na dan! Med deveto in deseto uro zjutraj. Potem je očitno pač čas za malico. Javni uslužbenec, v službi 99,87% prebivalcev, ki niso ali pravniki ali nateguni, me po slabih petih minutah dokaj osorno prekine: »Tudi druge stranke še čakajo na moj telefon …«.

Želeč drugo mnenje zavrtim še številko Tržnega inšpektorata, kjer z začudenjem ugotovim … da nič ne ugotovim. Nekako tako, kot če bi cel dan poslušal parlamentarno razpravo ter se hkrati čudil, s čim vsem si je dandanes moč prislužiti mesečno plačo. Včasih so bile zadeve bolj jasne – če si se prostituiral za denar, si bil pač kurba. Danes je dovolj, da le odpiraš usta …

Natanko 46. dan pa se v glavah trgovcev in serviserjev nekaj premakne. Kljub izjemno čistim salonom, bleščečim nasmehom serviserjev ter do visokega sijaja zloščenim čevljem prodajalcev, postane igra precej umazana. Pod floskulo »zadovoljstva strank« bi vam seveda želeli ponuditi povsem nov in sijoč avto, vendar ravno ne povsem istega (po domače povedano – cenejšega): »Saj sicer vemo, kaj piše v dokaj neživljenskem zakonu, ampak vam ponujamo ugodnejšo in hitrejšo rešitev. Takšnega avtomobila, kot je bil vaš, pač trenutno ni na zalogi. Predolgo bi čakali nanj. Hkrati se bojimo, da bi se napaka zopet ponovila …bla … bla … bla …«.

Zatorej, dragi moji trgovci in serviserji, prosim ne nategujte nas več! Ne ponujajte nam mačka v žaklju, misleč da ne znamo šteti niti do 46! Ne posiljujete nas z neumnostmi, s katerimi nas želite nategniti z vseh strani verbalno, oralno in analno. In ne, ne potrebujem navajati 46 razlogov, kako ohraniti zadovoljstvo svojih strank, dosegli jo boste le z enim in edinim – ko se boste pričeli držati ZAKONA!

Tekst: Chan

Foto: kirstyhall, sorian, bondine.it, alvimann, cohdra

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Chanov kotiček: 46"


a_sist
11 leta 8 meseci nazaj

Chan, prosim da v svojem stilu čimbolj podrobno (in čeprav vem da je težko – objektivno) opišeš nadaljevanje… verjamem da bo to pomembno branje, da ne rečem priročnik za vse ostale..

11 leta 8 meseci nazaj

To se mi zdi zanimivo – vsem se zdi običajno, da ti prodajalec da npr. nov kos elektronske opreme, če ga ne more (ali se ga ne splača) popraviti v magičnih 45 dneh. Ko pride do avtov, se pa začne debata o izgubi vrednosti in podobnem in nekako vsi pozabijo, koliko šuškov je bilo treba spravit na kup, ko se je kupoval nov avto.

zoranv12
11 leta 8 meseci nazaj

saj vse razumem, ampak da so te n….. še oralno in analno, jim pa menda ne boš pogledal skozi prte 🙂 še posebej, ker si v tem primeru postal tisto, kar si zgoraj opisoval, se plača v naprej…
Malo se šalim, malo zares. Pri nas strogo spoštujemo 46. dan in smo v preteklem letu in letos zgobo odvili približno 10x (ko je stranka dobila nov comp ali laptop); razen v enem, je šlo v ostalih primerih za vendorske težave (HP šit), en X pa smo enostavno pozabili, da je na popravilu 🙂 (ampak smo z veseljem še prenesli vse podatke pro bono na nov pc :), ker to radi delamo in denar nam na pomeni vseeee)

 
Volkswagen Touran v roke Darku Korošcu
Poletna pustolovščina modela Chevrolet Aveo