Novice

Chanov kotiček: Sodobna empatija

Dandanes je moderno in menda celo edino pravilno, da prav vsi državljani rešujemo, kar je pred tem peščica izbranih zajeb..la. Tako naj bi se moral povsem običajen državljan Evropske unije »postaviti v kožo« zavaljenega bančnika ter skorumpiranega politika, da bi poskušal vsaj malce doumeti njihove stiske in tegobe. Ter z odprtimi rokami pozdravljati njihove bistroumne »rešitve«, ki kličejo k dvigu vseh mogočih davkov ter nižanju že tako mizernih plač!

In ker je dandanes ta novodobna empatija moderna in celo zaželena, potem naj bi bilo edino pravilno in se spodobil, če bi povsem običajni državljani Evropske unije pomagali prav vsem, ki so »skrenili s prave poti«! In pri tem ne mislim le na tiste ubožčke, ki nenehno povzročajo takšne in drugačne manjše prometne prekrške, ki niso vredni niti tega, da bi zaradi njih vijoličasto oblečen občinski redar sploh dvignil svojo rit. Temveč da poskušamo pomagati tudi tistim primerkom, ki so s svojim brezglavim početjem drastično spremenili tok življenja marsikateremu prometnemu soudeležencu.

In če mora prav vsak državljan Republike Slovenije po svojih močeh pomagati pri reševanju sumljivih poslov največje slovenske banke (oziroma, kakor se pravilno reče – pri dokapitalizaciji NLB), potemtakem je povsem pravilno, da poskušamo razumeti tudi alkoholiziranega brezvestneža, ki je pred nedavnim sredi našega glavnega mesta do smrti povozil dve mladi dekleti. In mu po svojih močeh pomagamo! Potrebno je razumeti, da se mu je v tistem trenutku pač mudilo. In če imaš doma parkirano Alfo (četudi neregistrirano), se na smrdljiv avtobus mestnega potniškega prometa pač ne splača usesti.

In ker dandanes še vedno toleriramo in volimo politike, ki so v zadnjih dvajsetih letih sprejemali takšne in drugačne zakone, ki so privedli do tako obsežne kraje družbenega premoženja, da nam jo zavida še beloruski samodržec Lukašenko, je edino pravilno, da se postavimo v kožo tudi pijancu, ki so s svojo vožnjo po napačni strani avtoceste povzročili smrt treh nedolžnih. Saj, za vraga, tolikokrat spreminjamo zakonodajo o pravilih cestnega prometa, da ubožčku sredi noči enostavno ni bilo več jasno, po kateri strani avtoceste se mora peljati! In še dobro, da imamo vsaj tako širokosrčne in dobronamerne odvetnike, da bodo s pomočjo zakonske kolobocije, ki so jo tako »uspešno« spisali politiki v zadnjih dvajsetih letih, poskušali najti čim več napak v postopku.

In ker se spodobi, da povsem običajni državljani sočustvujemo prav do vseh, ki so zajeb..li, je edino pravilno, da prav vsi prevzamemo njihove kazni ter si jih pošteno razdelimo. In če v roku osmih dni plačamo polovičko, se morda celo izognemo … trojki!

Tekst: Chan; foto: d70focus

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
8. Mednarodno srečanje lastnikov vozil Alfa Romeo
Z malce sreče do pravega Fiata 500L ter drugih lepih nagrad