Novice

Chanov kotiček: Zima, zima bela …

»Zima, zima bela, vrh gore se dela, pa tako je pela, da bo ____* vzela«, si je nemo prepevala množica čakajočih, v stoječi koloni na zasneženem cestišču avtoceste.

Da na samem začetku razčistimo – pričakovati, da se bo sredi najhujšega snežnega viharja moč peljati po avtocesti 130 kilometrov na uro, je vsaj toliko optimistično, kot pričakovati DARS-ove cestninske nadzornike, kako oblečeni v božičke, brezplačno delijo modre letne vinjete. Ampak človek lahko vsaj ponižno in pohlevno pričakuje, da bi se v parih urah lahko premaknil vsaj za 20 metrov! Naprej!

Snežni metež izgine, kolona se odpelje dalje, a pravi metež šele prične nastajati v glavah odgovornih posameznikov. Kdo je kriv za večurne zastoje? Vprašanje je preklemansko težavno in najverjetneje zahteva vsaj toliko intelektualnega naprezanja, kot ob zemljepisni ugotovitvi ex mariborskega župana Franca Kanglerja: »Danes si upam trditi, da sta Slovenija in Maribor najbolj varni DRŽAVI v Evropi!«.

Policija pravi, da so menda opravili svoje delo. Postavili so table o samoizločanju tovornjakarjev in … to je to! No shit! To je nekako tako, kot če bi dal triletnemu otroku na mizo Bajadero in pet Kinder jajčkov in mu rekel, da jih ne sme pojesti. Saj verjamem, da se je boljše greti v varnem zavetju službenih Octavij, kot pa stopiti na oster mraz ter kakšnemu tovornjakarju pokazati bližnjico do avtocestnega izvoza. Če pa to ne bi pomagalo, pa mu vsaj primazati kakšno krepko okrog neposlušnih ušes!

Ubogi tovornjakarji pa, da so menda pod stalnim mobingom s strani svojih nadrejenih. Pravijo, da na svoj cilj ne smejo zamuditi, saj bo imela njihova firma potem izgubo par tisočih evrov. Mhm … a če pa en ukrajinski kamikaza na vrhniškem klancu, s svojo Scanio, letnika 1996, na katerem se bohotijo pnevmatike profila 0,9 mm, ustvari par urno zaustavitev glavne cestne trase Barcelona-Kijev ter s tem povzroči par milijonsko izgubo vseh ostalih soudeležencev, je pa čisto OK?!?

In spet smo postavljeni pred večnim slovenskim vprašanjem, kdo je v tem primeru odgovoren … oziroma, da parafraziram, kdo je dovolj nor, da bi sploh prevzel odgovornost v tej naši deželici?

»Ker ___* nič ne dela, ker on nič se ne uči, čakaj, čakaj, ____* ti.«

* poljubno dopolni z minister ali generalni direktor policije ali uprava DARS-a

Tekst: Chan
Foto: OregonDOT

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Chanov kotiček: Zima, zima bela …"


toMmy
11 leta 4 meseci nazaj

Mogoče so res bili zagovorniki “tovornjakarji” ampak vpliv imajo lastniki firm in ne šoferji…

dask
11 leta 4 meseci nazaj

Poleg tega pa, kolikor se spomnim so bili ravno tovornjakarji kar goreči zagovorniki za sprejem samoizločanja. Da jih kao ne bodo darsovci in policisti po nepotrebnem izločali, ker oni ne vejo, kako je s tem. Evo, rezultat je na dlani.
Prav tako pogori izgovor zadnjih dni, da so bila polna počivališča – po pravilih se v tem primeru kamioni izločajo na odstavni pas, če je ta poln pa še na voznega. Samo upoštevat to je pa hudič v Slovaniji.

a_sist
11 leta 4 meseci nazaj

Ne vem kaj se huduješ na policiste. Po novem zakonu ne smejo (oz. jim jih ni potrebno) več izločati tovornjakov. Oni se morajo po novem samoizločati. Tvoja primerjava zgoraj pa je glede tega več kot na mestu 🙂

 
Z Michelinovo nagradno igro do novih pnevmatik
Transit Custom poskrbel za prelomnico s prvimi petimi zvezdicami Euro NCAP v svojem razredu; pet zvezdic je osvojil tudi Tourneo Custom