Novice

Chevrolet Trax bo premierno predstavljen v Parizu

Upravičeno lahko trdimo, da je Chevrolet izkušen na področju športno-terenskih vozil, saj je pred več kot 75 leti, natančneje leta 1935, izdelala prvi avtomobil tega razreda, Suburban Carryall. Čez nekaj tednov – 27. septembra – bo na pariškem avtomobilskem sejmu svetovno premiero doživel popolnoma nov model Trax, ki je Chevroletovo prvo vozilo v hitro rastočem segmentu majhnih športno-terenskih vozil. Trax se bo tako pridružil modelu Captiva in dopolnil Chevroletovo ponudbo sodobnih elegantnih športno-terenskih vozil.

»Chevrolet je že nekaj desetletij znan po zanesljivih in zmogljivih športno-terenskih vozilih. Trax uteleša vse tradicionalne Chevroletove vrednote in še veliko več. Gre za sodobno, izjemno vsestransko in varčno športno-terensko vozilo z upravljanjem, kakršno je značilno za cestne avtomobile, in pogonom na vsa štiri kolesa,« pravi Susan Docherty, predsednica in izvršna direktorica Chevrolet Europe. »Trax je sodoben izraz ene od glavnih prednosti Chevroleta – sposobnosti izdelovanja in trženja vrhunskih športno-terenskih vozil,« dodaja Susan Docherty.

Chevroletovo novo malo športno-terensko vozilo z dolžino 4.248 mm, širino 1.776 mm in medosno razdaljo 2.555 mm se lahko pohvali s poudarjenimi linijami karoserije, ki izražajo živahnost in okretnost. Z značilnim zlatim logotipom, ki zgornji in spodnji del maske hladilnika deli na dva dela, je takoj prepoznaven kot član Chevroletove družine.

Trije varčni motorji in aktiven sistem pogona na vsa štiri kolesa

Na visoko nameščenih udobnih sedežih v Traxu je dovolj prostora za pet oseb. Odlikuje se po izjemni vozni dinamiki, ki ustreza raznolikim življenjskim slogom posameznikov, hkrati pa omogoča terensko vožnjo, kadar je to potrebno.

Ponudba motorjev vključuje 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, 1,6-litrski bencinski motor in 1,7-litrski dizelski motor s turbopolnilnikom. 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, na katerega je nameščen šeststopenjski ročni menjalnik, razvije moč 140 KM (103 kW) in navor 200 Nm. Pogon na vsa štiri kolesa je na voljo za različici z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in 1,7-litrskim dizelskim motorjem.

1,7-litrski dizelski motor razvije moč 130 KM (96 kW) in maksimalni navor 300 Nm. Vsi pogonski sklopi z ročnim menjalnikom so opremljeni s funkcijo Start/Stop. Tako 1,7-litrski dizelski kot tudi 1,4-litrski* bencinski motor s turbopolnilnikom bosta na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

V kabini so na voljo edinstveno prilagodljivi prostori za shranjevanje predmetov in vsestranska povezljivost

Notranjost Traxa izraža čisto prefinjenost, ki jo dopolnjujejo priročne lastnosti, na primer sklop merilnikov, ki združuje digitalni in analogni prikaz.

V Traxu je več kot dovolj prostorov za shranjevanje predmetov. Poleg 358-litrskega prtljažnika so v njem različni predali na sredinski konzoli in ob strani ter predal pod sedežem. Tudi pod dnom prtljažnika je dodaten prostor za shranjevanje.

Poleg sedežev, ki se delijo v razmerju 60:40, je mogoče popolnoma zložiti tudi sovoznikov sedež, kar nudi še dodatne možnosti prilagajanja. Sedeže je mogoče razporediti v osem različnih postavitev.

Višji nivoji opreme vključujejo standardno nameščen sistem Chevrolet MyLink. Chevrolet MyLink je informacijski in razvedrilni sistem, ki lahko vsebine iz pametnega telefona prikazuje na 7-palčnem barvnem zaslon na dotik visoke ločljivosti. Od letošnje zime dalje bo sistem MyLink opremljen tudi z navigacijskim zemljevidom, ki ga bo mogoče prenesti v združljive pametne telefone. Tako bo mogoče na zaslonu na dotik sistema prikazati pot, ki jo boste nastavili s pametnim telefonom.

Brezhibna varnost

Učinkovito varovanje v primeru prometne nesreče zagotavlja vrsta standardno nameščenih pasivnih in aktivnih varnostih sistemov. Trax bo opremljen s šestimi zračnimi blazinami, elektronskim nadzorom stabilnosti (ESP), ki vključuje pomoč pri speljevanju na strmini (HSA), nadzorom zdrsavanja pogonskih koles (TC) in s sistemom za preprečevanje blokiranja koles (ABS) s funkcijo elektronske razporeditve zavornih sil. Pri vozilih nivoja opreme LT bosta standardno nameščena tudi sistem nadzora stabilnosti prikolice (TSA) in sistem nadzora pri spuščanju po strmini (DCS).

*Na voljo kasneje v letu 2013

Tehnični podatki so preliminarni (status: avgust 2012)

Vir: GM

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Chevrolet Trax bo premierno predstavljen v Parizu"


11 leta 8 meseci nazaj

Ja

mrtwelvetrees
11 leta 8 meseci nazaj

Kopija Opel Mokka ? isti motorji zelo podoba oblika, …. ?

 
Na GDH Lučine 2012 padel rekord proge
Svetovna premiera v Parizu: Opel ADAM osvaja prestolnico mode