Novice

Continental z novim tehnološkim središčem v slovaškem Púchovu

Z uradno otvoritveno slovesnostjo, ki se je je udeležil tudi predsednik slovaške vlade Róbert Fico, je Continental obeležil odprtje svojega novega tehnološkega središča za pnevmatike v slovaškem mestu Púchov.

Naložbo v širitev oddelka za raziskave in razvoj ocenjujejo na 7,5 milijona evrov, število zaposlenih v tehnološkem središču pa naj bi se do leta 2016 povečalo za približno 15 odstotkov, da bodo lahko zadostili tehnološkim potrebam sektorja pnevmatik v vseh podružnicah po svetu.

“Današnja slovesnost zaznamuje še en uspešen korak v uresničevanju naše Vizije 2025 in uveljavljanju Continentala na položaju najbolj priljubljenega proizvajalca pnevmatik na svetu. Z našim tehnološkim središčem za pnevmatike v mestu Puchov in z izjemno motiviranimi zaposlenimi v njem bomo lahko še nadgradili naše raziskovalno razvojne zmogljivosti ter še izboljšali naše visokokakovostne, vrhunske izdelke za naše kupce,” je povedal g. Nikolai Setzer, član izvršnega odbora korporacije Continental AG in vodja sektorja pnevmatik. “Našo odločitev za naložbo v Puchov so spodbudili dolga tradicija izdelovanja pnevmatik in strokovno znanje, s katerim razpolaga tovarna v mestu Puchov, izjemna predanost zaposlenih v njej ter stalno tesno sodelovanje z državnimi in lokalnimi organi. Verjamemo, da bo tudi ta projekt požel lep uspeh. Vsem sodelujočim bi se rad iskreno zahvalil,” je dodal Setzer.

Aprila 2013 sta Róbert Fico in Nikolai Setzer podpisala memorandum o soglasju za nadaljnjo širitev proizvodnih zmogljivosti za pnevmatike za osebna vozila, lahka dostavna vozila in vozila s štirikolesnim pogonom v mestu Púchov za več kot pet milijonov kosov, da bi se prilagodili gibanjem trga v prihodnjih letih. Novo tehnološko središče bo nudilo podporo pri razvoju tovarne pnevmatik; Puchov bo tako lahko na eni lokaciji združil poglobljeno znanje in izkušnje raziskovalno razvojnega oddelka z naprednim strokovnim znanjem s področja izdelave pnevmatik.

“Novo poslopje tehnološkega središča Púchov (TCP) je del projekta, poimenovanega TCP/GEP Campus. Vrednost tega projekta, ki bo potekal od leta 2012 do 2016, presega 7,5 milijona evrov in vključuje prenovo fasade obstoječega poslopja TPC in izgradnjo novega poslopja tehnološkega središča Púchov (TCP). Vključuje tudi izgradnjo novega testnega središča, v katerem bodo testirali vzdržljivost pnevmatik, analizirali pnevmatike in testirali pribore ContiKit, ter izgradnjo povezave med obstoječim in novim poslopjem TCP s pokrito pasažo na najvišjem nadstropju,” je povedal Libor Heger, direktor tehnološkega središča Púchov. Temeljni kamen za izgradnjo poslopja so položili junija 2013. To je sodobno trinadstropno poslopje. V njem je 53 pisarn in 10 konferenčnih sob z ozvočenjem in videoprojektorji. Vse pisarne in konferenčne sobe so opremljene z nastavljivo klimatsko napravo. Poleg tega je v poslopju vgrajena IP telefonska centrala. Novi prostori ter nova oprema bodo strokovnjakom za pnevmatike nudili odlične delovne pogoje.

Korporacija Continental je na Slovaškem prisotna v mestih Puchov, Zvolen in Dolne Vestenice z avtomobilsko in gumarsko dejavnostjo. Tovarna pnevmatik Continental Matador Rubber v Puchovu proizvaja pnevmatike različnih tržnih znamk (Continental, Matador, Semperit, Barum, Uniroyal, Viking, Gislaved itd.) za osebna vozila, vozila s štirikolesnim pogonom, lahka dostavna vozila in tovornjake, poleg tega pa še transportne trakove. Odkar je leta 2008 korporacija Continental postala delničar tovarne Puchov, so se proizvodne zmogljivosti tovarne povečale na trenutnih dobrih 15 milijonov pnevmatik letno, prav tako pa se je zelo povečalo število zaposlenih, ki jih je že več kot 3.700.

Avtomobilizem.com (Vir: Continental)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Strupeni Cadillac ATS-V Coupe v boj z BMW M4
Prihaja kompakten športni terenec Volvo XC40