Novice

Dacia z načrtom B za dvig prodajnih številk

Pri Dacii se bodo v letošnjem letu osredotočili na zunanjo podobo znamke in njeno prepoznavnost v svetu, saj je prodaja po nekaj letih rasti zdaj prvič zastala.

Francois Mariotte, poslovni direktor pri Dacii, je za Automotive News dejal, da bo prodaja v letošnjem letu enaka lanski, toda romunski proizvajalec vozil se bo tokrat raje usmeril v povečevanje aktivnosti za izboljšano prepoznavnost modelov znamke.

”Še vedno moramo investirati v prepoznavnost Dacie. Moramo poskrbeti, da se bodo ljudje bolj zavedali naših produktov in ne bomo znani le kot znamka.” Dacia je v lanskem letu izgubila nekaj svojega tržnega deleža v Evropi, predvsem na račun stare modelne palete in zaradi pomanjkanja športnih terencev. V prejšnjih letih je prodaja cvetela zaradi gospodarske krize, Evropejci pa niso želeli vlagati v predraga vozila, zato so vse večkrat posegali po nizkocenovnih vozilih. Ian Fletcher, analitik pri IHS Automotive, je pojasnil: ”Z rastjo potrošniške samozavesti in boljše ekonomske stabilnosti mislim, da bodo kupci raje dali nekaj več. Obenem mislim, da pomanjkanje novih produktov ni pomagalo.”

Med poglavitnimi razlogi za padec skupne prodaje je manjša priljubljenost Dusterja, ki končuje svoj življenjski cikel in bo naslednje leto dobil svojega naslednika. V lanskem letu je prodaja zrasla za 5,1 odstotka, vendar je tržni delež padel za eno odstotno točko na 2,7 odstotka. Duster ostaja močan člen v prodajni verigi, a so jih v lanskem letu prodali 125.227, kar je 1,8 odstotka manj kot leto poprej. Poleg posebnih različic, ki bodo nekoliko popravile prodajni vtis, so se pojavile govorice o prihodu indijskega modela Kwid, a je Carlos Ghosn na avtomobilskem salonu v Ženevi zbranim novinarjem zatrdil, da sta prioriteti indijski in južnoameriški trg.

Yves Caracatzanis, novi izvršni predsednik Dacie, bo 4. aprila na čelu zamenjal Nicolasa Maureja in je pred težko nalogo dvigovanja prodajnih številk in uvajanja novih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla spreminja nakupni proces
Tudi PSA razmišlja o poltovornjakih