Novice

Diamantni Rolls Royce Ghost

Na 87. avtomobilskem salonu v Ženevi bo angleški proizvajalec prestižnih avtomobilov predstavil prav posebej lesketajočo se izvedbo svojega modela Ghost. Omenjeni avtomobil z dodatno oznako »Elegance« je namreč odet v barvo, ki je izdelana iz pravih diamantov.

Resda avtomobili Rolls Royce že sami po sebi izžarevajo eleganco in pridih aristokratstva, a vam znajo vso naročilu izdelati še bolj prestižne izvedbe njihovih serijskih modelov.  Tako bodo na letošnjem ženevskem salonu pokazali prav posebno različico podaljšane verzije modela Ghost, pri kateri si je ekstravagantni naročnik zaželel, da bi bila odeta v diamantno barvo.

Tako so pri angleškem proizvajalcu s pomočjo postopka, ki so ga poimenovali »diamantni zvezdni prah« in pri njem uporabili tisoč zdrobljenih diamantov, ustvarili unikatno karoserijsko barvo. Pri Rolls Royceu so hkrati dodali, da so strokovnjaki kar dva meseca pregledovali uporabljene diamante pod mikroskopom, da bi preučili, kako se lesketajo na svetlobi, jih zdrobili v prah in zmešali s karoserijsko barvo. Samo »diamantno« barvo pa so dodatno zaščitili s slojem brezbarvnega laka, ki zagotavlja povsem gladko površino.

Poleg unikatne zunanjosti je bil Ghost Elegance deležen prenove tudi v notranjosti, kjer je mogoče najti obilico najprestižnejših materialov (kombinacija črnega in sivega usnja, ozaljšanega z rdečo obrobo).

Na Rolls Royceovem razstavnem prostoru bo letos sicer mogore videti tudi posebni izvedenki modelov Wraight in Ghost z oznako »Black Badge«, prepoznavnih po nekaterih črno obarvanih detajlih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Diamantni Rolls Royce Ghost"


RedBaron
7 leta 1 mesec nazaj

Preseravanje…

Firediver
7 leta 1 mesec nazaj

..ampak nekateri so tako bogati, da jim tudi to še ni dovolj in potrebujejo še več, da se jim “dvigne”…

 
Volkswagen je razkril premijski Arteon
Prenovljeni Porsche GT3 bo lažji in močnejši