Novice

Druga prenova za Toyoto Avensis

Toyota je, še pred uradno predstavitvijo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, sedmi sili posredovala fotografije prenovljenega Avensisa. Družinsko vozilo segmenta D je s prenovo pridobilo nekaj zunanjih olepšav in nove motorje, zanimivo pa je, da je to že druga prenova za tretjo generacijo Avensisa.

Trenutna generacija je bila prvič razkrita leta 2008 na avtomobilskem salonu v Parizu, kasneje, ob mednarodni predstavitvi, pa je Avensis očaral številne s svojo moderno in prostorno potniško kabino. Čez tri leta je sledila manjša prenova, letos pa so se odločili za resnejšo prenovo, ki bo obsegala več elementov. Najbolj očitna sprememba je na nosu vozila, ki se s spremenjenim dizajnom spogleduje z aktualnimi proizvajalčevimi oblikovalskimi smernicami.

Tanka maska vozila in velike odprtine za zrak, v kombinaciji z dinamično oblikovanima žarometoma, pričarajo bolj agresiven dizajn, ki vse bolj spominja na manjša brata Aurisa in Ayga. Zadek vozila je japonski proizvajalec spretno zakril in zaenkrat ostaja zavit v tančico skrivnosti. Prenove bo deležna tudi notranjost, v kateri bodo uporabljeni boljši materiali in novi varnostno-informacijsko-zabavni sistemi.

Pod motornim pokrovom se bodo skrivali prenovljeni agregati, ki so vstopili v emisijski razred Euro 6. Zaenkrat še nimamo novic o prihodu hibridne različice, vendar je vse bolj verjetna, saj je na voljo tudi v manjših Aurisu in Yarisu.

Več po razkritju na avtomobilskem salonu v Ženevi …

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
DS 5 brez emblema Citroën
Osvežena Land Roverjeveva uspešnica