Novice

Duh Formule 1 v omejeni različici Mercedesovega A45 AMG

Še pred koncem sezone v Formuli 1 si je ekipa Mercedesa zagotovila konstruktorski naslov, kot tudi naslov svetovnega prvaka in podprvaka. V znak zmagoslavju je nemški proizvajalec vozil pripravil posebno različico A45 Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition.

Srebrna puščica za vsakodnevno uporabo si, sodeč po specifikacijah, popolnoma zasluži svoj dolg naziv. Opremljena je s posebnimi 19-palčnimi platišči, ki navdih črpajo iz letošnjega dirkalnika Formule 1. Njegova športna zunanja podoba je poudarjena z velikim strešnim usmerjevalnikom zraka in s pomočjo posebne barvne kombinacije bencinsko zelene in črne barve (podobno barvno kombinacijo lahko vidimo na aktualnem dirkalniku F1 W06 Hybrid). Kupec lahko poljubno izbira bavo zunanjosti, na voljo sta gorsko siva in polarno srebrna barva.

Dvolitrski štirivaljni agregat proizvede 280 kilovatov (381 KM) in je opremljen s štirikolesnim pogonom 4Matic. Za izboljšane vozne lastnosti skrbi elektronska zapora diferenciala prve osi, za pospeševanje od 0-100 km/h pa potrebuje le 4,2 sekunde.

Posebna različica je opremljena še s posebnim nočnim paketom, športnimi sedeži AMG, ekskluzivnim paketom AMG in paketom AMG dynamic plus. ”S paketom World Champion Edition želimo z našimi strankami deliti veselje in ponos ob uspešnosti ekipe Formula 1 Mercedes AMG Petronas. To je način, da lahko vsak navijač deli uspeh Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga,” je dejal Tobias Mors, izvršni predsednik Mercedes-AMG.

Tudi notranjost odseva športni karakter. Pred menjalnikom je nameščena posebna oznaka omejene serije, ki dokazuje verodostojnost in dviguje karakter potniški kabini. Električno nastavljivi sedeži v kombinaciji usnja in mikrofibre omogočajo primerno oporo, ne glede na način vožnje. Varnostni pasovi, dekorativni šivi, volanski obroč in obroba zračnikov so odeti v bencinsko zeleno barvo.
Posebna izdaja A45 Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition je svojih prvih pet minut slave doživela 26. novembra na dirki Formule 1 v Abu Dhabiju. Kupci se bodo za nakup lahko odločili od januarja dalje, vendar samo do maja, ko bodo prenehali s prodajo te različice.

V Nemčiji se bodo cene pričele pri 65.403 evra oziroma, z mat gorsko sivo barvo, od 66.818 evrov naprej.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mehanik leta 2015 je Primož Rožnik iz Horjula
Borgward tudi na evropskih tleh