Novice

Dva razloga, zakaj BMW Group slavi na izboru Engine of the Year Awards 2013

BMW Group je z dosego dveh novih zmag podaljšal svojo zmagovito pot na mednarodni prireditvi za izbor motor leta. Zasluge za najnovejši odlikovanji na priznanem svetovnem tekmovanju imata pogonski enoti, ki v aktualne BMW in MINI z izjemno učinkovitim stilom prinašata karakteristike športne zmogljivosti. Lanski uspeh je v svojem razredu ponovil 2,0-litrski štirivaljni motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, vgrajen v model BMW serije 1, BMW serije 3 in BMW serije 5. 1,6-litrski štirivaljni motor MINI TwinPower Turbo iz MINI Cooper S pa je še uspešnejši s tremi zaporednimi zmagami v svojem razredu. Nagrade za motor leta so bile podeljene 5. junija, 2013 na sejmu Engine Expo v Stuttgartu.

Bliskovit razvoj moči in stopnja učinkovitosti, ki ji v konkurenci ni para, sta temelja uspeha BMW Group na prireditvi za najboljši motor leta. Zmagovalce v posameznih kategorijah in v celotni konkurenci določa mednarodna žirija 84 avtomobilističnih novinarjev iz 35 držav. Uspeh podjetja v dveh kategorijah na izboru za motor leta je nadaljnji dokaz svetovno priznanega razvojnega znanja na področju sistema pogonske tehnologije. Od leta 1999 je BMW Group v svojo trofejno sobo postavil preko 60 različnih priznanj.

Tehnologija BMW TwinPower Turbo je bila zopet ključna za uspeh v razredu delovnih prostornin od 1,8 do 2,0 litra. V zmagovitem BMW štirivaljniku ta paket vključuje turbinski polnilnik z dvojno spiralo, sistem neposrednega vbrizgavanja goriva HPI in sistem povsem spremenljivega krmiljenja ventilov BMW Valvetronic. 180 kW/245 KM različica motorja poganja BMW 328i, BMW 528i, BMW Z4 sDrive28i, BMW X3 xDrive28i n BMW X1 xDrive28i.
Drugi zmagovalec iz serije motorjev BMW Group je prav tako prepričal žirijo – in to že tretje leto zapored – s svojim edinstvenim ravnovesjem med zmogljivostjo in varčnostjo. 1,6-litrska štirivaljna pogonska enota MINI TwinPower Turbo, ponovno dominantna v kategoriji 1,4 – 1,8-litrskih motorjev, se ponaša s turbinskim polnjenjem z dvojno spiralo s funkcijo Overboost, neposrednim vbrizgavanjem goriva in krmiljenjem ventilov na osnovi sistema Valvetronic. Največja moč motorja 135 kW/184 KM ponuja MINI Cooper S pospešek od 0 do 100 km/h v 7,0 sekunde ter beleži povprečno porabo goriva po evropskem testnem krogu 5,8 litra na 100 kilometrov. Ta izjemno učinkovita pogonska enota je sedaj na voljo tudi za MINI Cooper S Countryman in MINI Cooper S Paceman, kjer jo je možno povezati s sistemom štirikolesnega pogona ALL4.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova mednarodna aplikacija za iskanje bencinskih servisov OMV za pametne telefone – tudi v načinu obogatene resničnosti
Okoljevarstvo, zgodovina in 50 let motokrosa v Orehovi vasi