Novice

Dvomilijonti Defender v posebni izvedbi

Land Rover je po 67 letih proizvodnje treh generacij iz tovarne Solihull v Veliki Britaniji pripeljal model Defender, ki se ponaša z zaporedno številko 2.000.000.

Avtomobil, ki je pomemben mejnik v proizvodnji, je sestavila ekipa znanih osebnosti, med katerimi so tudi avanturist in znamkin ambasador Bear Grylls, televizijska osebnost Adam Henson ter nekdanji dirkač Hubert Auriol.

Posebno izvedbo krasi kar nekaj unikatnih podrobnosti: zemljevid zaliva Red Wharf, vgraviran v aluminijast del blatnika, posebna satinirana barva zunanjosti Indus Silver, kolesa, zaščita kolotekov, streha, tečaji vrat, maska in pokrova ogledal v barvi Santorini Black, tablica z oznako 2.000.000 na zadku vozila ter v notranjosti na konzoli, grafika Red Wharf in oznaka 2.000.000 na usnjenem oblazinjenju sedežev, tablica z imeni vseh, ki so pomagali pri sestavi vozila, in simbolična registrska tablica z oznako S90 HUE, ki se nanaša na prvo predprodukcijsko vozilo Defender z registracijo HUE 166.

Vozilo je maja letos izdelala skupina zapriseženih privržencev Defenderja, med katerimi je tudi Bear Grylls, ki je med drugim povedal: “Land Rover mi je stal ob strani pogosteje, kot bi se sploh želel spomniti. Poznam ga in cenim, prav tako kot mnogi drugi avanturisti, zaradi njegove robustne zanesljivosti – bil sem počaščen, ko so me prosili, naj se pridružim pri izdelavi tega zelo posebnega avtomobila.”

Edinstven primerek Defenderja bo Land Rover razkril javnosti na Festivalu hitrosti Goodwood, nato pa se bo z njim do konca leta udeležil več drugih dogodkov v javnosti. Vozilo bo prodano na ekskluzivni dobrodelni dražbi, ki jo bo priredila avkcijska hiša Bonhams 16. decembra 2015, zbrana sredstva pa bodo namenjena Mednarodni zvezi društev rdečega križa in rdečega polmeseca ter fundaciji Born Free.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dvomilijonti Defender v posebni izvedbi"


mavrica
8 leta 10 meseci nazaj

bi ga kupil, a ima volan na desni strani; škoda 🙂

 
Nova Alfa Romeo pripravljena na razkritje
Continental razvija električni turbo polnilnik