Novice

Ekskluzivni verziji Mercedesovega legendarnega terenca

Mercedesov legendarni model G, ki velja za enega poslednjih Mohikancev med kleno terenskimi vozili, se v zadnjih letih prodaja, kot še nikoli do sedaj*. Zato nas ne čudi, da pri znamki iz Stuttgarta še ne razmišljajo o njegovem pokoju, petičnim kupcem pa ponujajo vedno nove različice.

Tako bodo pri znamki Mercedes-Benz na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavili posebni verziji AMG G63 in G65 Exclusive Edition, ki se ponašata s še bolj izbranim videzom. Na zunaj bosta prepoznavni po posebni sivi barvi (Monza) karoserije , zaščitami podvozja iz nerjavečega jekla ter kar 21-palčnimi platišči, ki bodo obarvana črno (G63) ali sivo (G65).

V notranjosti se bodo verzije Exclusive Edition ponašale s prestižnim dvobarvnim usnjenim oblazinjenjem ter športnimi sedeži AMG, ki bodo serijsko tako ogrevani kakor tudi hlajeni. Med prepoznavnimi notranjimi elementi se bo med drugim znašel tudi dekor iz ogljikovih vlaken.

Pod motornim pokrovom ne bo sprememb, pri obeh različicah so vgrajeni že poznani agregati. Tako je pri šibkejšem G63 na voljo 5,5-litrski V8 agregat, ki proizvede 571 »konjev«, pri močnejšem G65 pa 6-litrski dvanajstvaljnik, ki se ponaša s kar 630 »konji«. Cene omenjenih različic v Nemčiji znašajo od 163.125 evrov (G63) oziroma 287.658 evrov (G65).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

* v lanskem letu prodanih rekordnih 4.646 vozil na evropskih tleh (vir: carsalesbase)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Ranger v črnem
Vroči Leon Cupra R na čelu Seatove frankfurtske karavane