Novice

Fiat s prenovo Pande odbija napade tekmecev

Fiat želi s prenovo poskrbeti, da bo Panda ostala najbolje prodajani avtomobil v svojem segmentu.

Italijanski proizvajalec vozil je le malenkost posegel v zunanji videz in se osredotočil na prenovo potniške kabine. Tokrat se malenkosti ne nanašajo na spremenjeno obliko odbijača ali drugačnih luči, Fiat se je zadev lotil z minimalnim trudom in v ponudbo dodal le dve novi barvi, rdečo Amore Red in sivo Colosseo Grey, ter dve novi izvedbi platišč.

Nekaj več sprememb je v potniški kabini, kjer lahko vidimo novo grafiko na instrumentni plošči ter nekaj novih barv in materialov, ki so odvisni od izbire specifičnega paketa opreme. Osnovno različico krasi običajno oblazinjenje z všitimi geometrijskimi elementi , medtem ko imata izvedenki 4×4 in Cross na sredini drugačno barvno oblazinjenje, ki poudari njun robusten značaj. Pandine mere ostajajo nespremenjenje, v njej je dovolj prostora za prevoz petih oseb in ima 225 litrov prtljažne prostornine.

Še nekaj besed o tehnološkem napredku. V Pandi bo odslej nameščena nova večopravilna enota Uconnect, ki jo poznamo že iz ostalih Fiatovih modelov. V naboru možnosti povezljivosti ponuja med drugim prostoročni sistem Bluetooth, priključka USB in AUX ter nadzor preko govora.

Da gre za resnično majhno prenovo, priča tudi motorna paleta, ki ostaja nespremenjena. Širok nabor se začne pri 1,2-litrskem bencinskem agregatu z 51 kilovati moči, ponudbo pa dopolnjuje še različica LPG. Za bolj zahtevne kupce je na voljo 0,9-litrski agregat TwinAir v treh različno močnih izvedenkah s 44, 57 in 63 kilovati moči. Dizelsko paleto predstavlja le 1,3-litrski agregat MultiJet II.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tri dni v puščavi Nevade z Audijem R8? Z veseljem!
Mercedes za zahtevnejše vožnje pripravlja karavanski All Terrain