Novice

Ford Focus RS bo imel 257 kilovatov

Ford v zadnjem času navdušuje športne ljubitelje širom sveta, saj so poleg športnega modela GT, nove generacije modela Mustang, nabritega poltovornjaka Raptor in legendarnih Shelby GT350 in GT350R predstavili tudi model Focus RS. Slednji je bil uradno najavljen že pred časom, sedaj pa so javno znani še uradni tehnični podatki.

Podatek, ki so ga vsi čakali: Focus RS bo opremljen z 2,3-litrskim EcoBoost štirivaljnim bencinskim agregatom z 257 kilovati in 440 njutnmtri navora, ki se s pomočjo funkcije ”Overboost” za petnajst sekund povečajo na 470 njutnmetrov navora. Bencinski štirivaljnik se bo zavrtel do največ 6.800 obratov na minuto in s tem zadovoljil še najbolj zahtevne.

Enak motor je nameščen tudi v najnovejšo generacijo modela Mustang,  kjer pa proizvede “le” 235 kilovatov. Večjo moč za manjši in bolj evropejsko naravnani model so dosegli z novo turbino z večjim kompresorjem, ki vanjo spravi več zraka, za hlajenje pri polni obremenitvi pa skrbi bistveno večji hladilnik. S pomočjo bolj pretočnega izpušnega sistema bo motor lažje zadihal ter s tem pripomogel k višji skupni sistemski moči.

V motorju so glave batov narejene iz posebnega aluminija, ki lahko prenaša višje temperature, blok motorja pa je ojačan s pomočjo visokotrdnostnega jekla.

Z 257 kilovati je Ford Focus RS eden najbolj dominantnih predstavnikov v segmentu športnih kombilimuzin, a Mercedes-Benz A45 AMG in Audi RS3 še vedno ponujata več moči. Ford obljublja največ užitka v vožnji zaradi kombinacije znamkinih odličnih voznih lastnosti, štirikolesnega pogona in različnih voznih programov, med katerimi je tudi ”Drift”, ki uporabniku dopušča, da zadnji del vozila zdrsne in s tem poskrbi za več zabave.

Avtomobilizem.com (Vir: Motorauthority. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobili, ki vidijo okrog vogala
Toyota bogati ponudbo z GT86 Blanco